Zenész
Zsemlye Sándor
Zsemlye Sándor
A zenészről

Zsemlye Sándor: szoprán-, altszaxofon, tárogató, furulya

1970. 01. 10-én született, Budapesten. Zenei tanulmányait magánúton kezdte 1986-ban a Vasutasok Zeneiskolájában, miközben tagja volt a Satöbbi együttesnek.
1989-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-tanszakára. 1992-ben végzett, és sorkatonai szolgálata alatt nevezett a Ki Mit Tud országos vetélkedőre, amit jazz-pop-rock kategóriában megnyert. Ennek köszönhetően 1993-ban megjelent Mundo című albuma. Ekkor már számos jazz- és poplemezen játszott közreműködőként. Állandó tagja volt a Rock Színház zenekarának, megszűnéséig. Megalakította  jazz-zenekarát Just Friends néven, és az elkövetkezendő években számos zenekar tagja volt, többek között: Fusio, Ferenczi György és a H.D., Tea, Kiru Gotta Humble, M.Á.K., Vasvári Pál zenekara, 9:30, Coolactive, Paco Sery, Dafina, Gerendás Péter és zenekara, Presser Gábor.
Szeret a stílusok között kirándulni. Zenei ízlését Charlie Parker, Cannonball Adderley ugyanúgy befolyásolta, mint David Sanborn és Gerald Albright (hosszú lenne a kedvencek listája). Mostanában az etno és a latin zene foglalkoztatja. A mindennapi munkát a Határőrség Zenekara jelenti, ami tovább bővíti a zenei palettát.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Free Style Chamber Orchestra

Free Style Chamber Orchestra. A Nagy János és Pálhegyi Máté által létrehozott zenekar 15 tagjának közös célja a határok és klisék nélküli muzsikálás, amely az előadók különböző zenei hátteréből és a minket körülvevő világ kulturális sokféleségéből fakad.
Galéria
2009 08 14 FSCO a Pannonhalmi Jazzteraszon
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.