Zenész
Unger Balázs
Unger Balázs
A zenészről
Unger Balázs  cimbalmos :
"1977. november 9-én születtem a Pest megyei Gödöllőn.
Gyermekkoromban családommal együtt Szadán laktunk. Itt jártam általános iskolába, ahol először megérintett a népzene és a népi kultúra. A szadai fiatalokból alakult Fix-stimm zenekar tagjaként kezdtem el a népi hangszerjáték elsajátítását, brácsa hangszeren 1994-ben rajtam kívülálló okok miatt távoztam a Fix-stimm zenekarból. Még ebben az évben felkeresett tanárom, Blaskó Csaba, azzal a kéréssel, hogy ha megtanulok cimbalmozni, a tagja lehetek a Galga zenekarnak. Kérésére igent mondtam, és beiratkoztam a budapesti III. kerületi Nagyszombat utcai Zeneiskola cimbalom szakára Béresné Szöllős Beatrix tanárnőhöz. Két évvel később sikerült gyűjtenem egyik legnagyobb cimbalmos példaképemtől Toni Árpád Vajdaszentiványi cimbalmostól. 1996-ban sikeresen elvégeztem a váci Boronkay György Műszaki Középiskola Számítástechnikai Informatikai-technikusi szakát. 1998-től a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekarának cimbalmosa lettem. 2000-ben alakult meg vezetésemmel, turai tanítványaimból a Zagyva Banda népzenei együttes. 2002-ben sikeresen megnyertem a Hagyományok Háza népzenei lemezpályázatát, és ennek kereteni belül ez év szeptemberében sikerült elkészítenem első szólóalbumomat Forduló címmel. 2003-ban a Váci Zeneművészeti Konzervatórium cimbalom szakos hallgatója voltam. 2005. augusztusában jelent meg második szólólemezem Második Forduló címmel a Fonó Budai Zeneház gondozásában. 2006. júniusában diplomáztam a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola Ének-zene - Népzene szakán. Ebben az évben alapítottam meg balkáni cimbalmos zenéket játszó bandámat a CimbaliBandet, melynek állandó vendége barátom Pál István Szalonna.

Díjaim:

1998. Zalai Kamaratánc Fesztivál Zenei Nívódíj
2001. Népművészet Ifjú Mestere
2007. Vankóné Dudás Juló Díj
2007. Turáért Emlékérem "
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

CimbaliBand

A CimbaliBand cimbalom-harmonika vezette formációja úttörő kezdeményezésnek számít.

Pál István Szalonna és bandája

Pál István Szalonna és bandája a Muzsikus Világban.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Horváth Pluto József

Horváth Pluto József

Horváth "Pluto" József basszusgitáros, nagybőgős a magyar jazz egyik legfoglalkoztatottabb zenésze. Berki Tamás, Oláh Dezső,Jáger Bandi és más muzsikusok jazz és latin formációinak muzsikusa.

Fellépései

Nyitott Műhely

Nyitott Műhely

Nyitott Műhely, a Déli Pályaudvar szomszédságában található koncerthely, kiállítási tér, irodalmi estek helyszíne, ahol a kultúra legkülönbözõbb területein alkotó emberek bukkantak fel, hogy újabb és újabb színekkel gazdagítsák az ittlétet.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.