Zenész
Unger Balázs
Unger Balázs
A zenészről
Unger Balázs  cimbalmos :
"1977. november 9-én születtem a Pest megyei Gödöllőn.
Gyermekkoromban családommal együtt Szadán laktunk. Itt jártam általános iskolába, ahol először megérintett a népzene és a népi kultúra. A szadai fiatalokból alakult Fix-stimm zenekar tagjaként kezdtem el a népi hangszerjáték elsajátítását, brácsa hangszeren 1994-ben rajtam kívülálló okok miatt távoztam a Fix-stimm zenekarból. Még ebben az évben felkeresett tanárom, Blaskó Csaba, azzal a kéréssel, hogy ha megtanulok cimbalmozni, a tagja lehetek a Galga zenekarnak. Kérésére igent mondtam, és beiratkoztam a budapesti III. kerületi Nagyszombat utcai Zeneiskola cimbalom szakára Béresné Szöllős Beatrix tanárnőhöz. Két évvel később sikerült gyűjtenem egyik legnagyobb cimbalmos példaképemtől Toni Árpád Vajdaszentiványi cimbalmostól. 1996-ban sikeresen elvégeztem a váci Boronkay György Műszaki Középiskola Számítástechnikai Informatikai-technikusi szakát. 1998-től a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekarának cimbalmosa lettem. 2000-ben alakult meg vezetésemmel, turai tanítványaimból a Zagyva Banda népzenei együttes. 2002-ben sikeresen megnyertem a Hagyományok Háza népzenei lemezpályázatát, és ennek kereteni belül ez év szeptemberében sikerült elkészítenem első szólóalbumomat Forduló címmel. 2003-ban a Váci Zeneművészeti Konzervatórium cimbalom szakos hallgatója voltam. 2005. augusztusában jelent meg második szólólemezem Második Forduló címmel a Fonó Budai Zeneház gondozásában. 2006. júniusában diplomáztam a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola Ének-zene - Népzene szakán. Ebben az évben alapítottam meg balkáni cimbalmos zenéket játszó bandámat a CimbaliBandet, melynek állandó vendége barátom Pál István Szalonna.

Díjaim:

1998. Zalai Kamaratánc Fesztivál Zenei Nívódíj
2001. Népművészet Ifjú Mestere
2007. Vankóné Dudás Juló Díj
2007. Turáért Emlékérem "
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

CimbaliBand

A CimbaliBand cimbalom-harmonika vezette formációja úttörő kezdeményezésnek számít.

Pál István Szalonna és bandája

Pál István Szalonna és bandája a Muzsikus Világban.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz, ahol immár 5éve a kiváló nyári jazzkoncertek - a különleges környezetnek és a Borpincészet finom borainak köszönhetően - egyedi programokat adnak a minőségi eseményeket kedvelő látogatónak.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.