Formáció
Túlpart
Túlpart
A formációról

- énekelt vers, lélekző zene, táncház -

A Túlpart együttest 2003-ban alapítottuk. Nevünket Nagy László "Ki viszi át a Szerelmet" című verse ihlette, de a túlsó part motívuma a népmesei Óperenciás tengeren túlra is utal.

Zene és vers találkozása különös művészi lehetőségeket teremt. A költői szó olykor álmodozó, máskor keserű, sokszor révetegen, néha toporzékolóan szerelmes, itt áhítatos, esengő, ott szemtelen vagy vagány, olykor elszánt és harcos, máskor szelíd vagy lelkes és ujjongó stb. Akkor jó vers és zene fonata, ha a dallamokkal, kompozícióval, hangszereléssel és akkordikus világgal kifejezett hangulatba a költői szöveg harmonikusan illeszkedik, ha a zene művészi és technikai színvonala közelíti a versét, ha az énekelt dallamot - akaratlanul is - dúdolni kezdi, aki hallja. A XX. század klasszikussá vált költői mind a mai napig őrzik aktualitásukat: Ady, Juhász, József Attila, Radnóti, Weöres, Nagy László, Nemes Nagy, Kányádi és mások. Az ő közreműködésükkel szeretnénk zenébe önteni azt a nehezen kifejezhető mondandót, mely a ma élőket megérintheti.

2004 júliusában Taliándörögdön, a MŰVÉSZETEK VÖLGYÉben koncerttel és táncházzal mutatkoztunk be. Koncertünk nyitotta meg az énekelt vers műfajának egyik legrangosabb hazai rendezvényét, a IV. REGEJÁRÓ MISZTRÁL FESZTIVÁLt, ahol előző évben a dalnokverseny legjobbjának bizonyultunk. 2005 óta számos táncszínházi produkcióban vettünk részt. A 2006 őszén megrendezett KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁLon a "legjobb zeneszerzők" díját kaptuk. 2006-ban Ellenszél címmel jelent meg első lemezünk.

Szeretnénk a legfiatalabb korosztályhoz is közel vinni a népzene és a versek világát. Óvodás és kisiskolás korúaknak szánt műsoraink meseszerűek, bohókásak, interaktívak, táncházzal fűszerezettek. Rendhagyó irodalom órákon, gyermekprogramokon, városi rendezvényeken, fesztiválokon egyaránt szívesen zenélünk.

Havonta egyszer klubestet tartunk: koncertjeink mellett meghívott előadókkal színesítjük az alkalmakat.

Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
2009 11 01 Túlpart a Gödörben
Muzsikus Portál

Petruska András

Petruska András

Petruska András gitáros,énekes.

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.