Zenész
Tóth Sándor
Tóth Sándor
A zenészről
Tóth Sándor szaxofonos :
1971. 03. 03.-án született Debrecenben.

Gimnazistaként kezdett előbb alt, később tenorszaxofonozni. Rögtön több helyi amatőr zenekarba is bekerült, akikkel tehetségkutató versenyt nyert, sőt a Magyar Rádióban felvételt is készített.

1991-ben Budapestre költözött, és megkezdte tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszakán, ahol 1996-ban diplomázott. Ez idő alatt szinte az összes ismert magyar jazz zenésszel játszott, számos jazz és popzenei lemezen közreműködött, és rendszeresen fellép klubokban, fesztiválokon, stb.

1996-ban bekerült Pege Aladár jazzbőgős kvartettjébe, akivel több CD-t készített, több turnén és jazzfesztiválon is részt vett, emellett rendszeresen dolgozik funky és pop zenekarokkal, valamint tanít is.

1999-ben kilépett a Pege zenekarból, szabadúszóként számos színházi, jazz és egyéb produkciókban folyamatosan dolgozott.

2000 májusában megalakította a Jazzpression együttest.

2010. március :Óriási volt a várakozás az egykori Jazzpression-rajongókban, hogy a méltán nagy népszerűségnek örvendő eMeRTon-díjas formáció megszűnését követően a kicsit több mint három éves szünet után hallhassák Tóth Sándor (saxofon) új zenekarát (Tóth Sándor Quintet), szerzeményeit, és rendkívüli játékát.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Eichinger Tibor Quartet

Eichinger Tibor Quartet

Horoscsák Veronika Sextet

Horoscsák Veronika Sextet

Tóth Sándor Quintet

Tóth Sándor Quintet:" Óriási volt a várakozás az egykori Jazzpression-rajongókban, hogy a méltán nagy népszerűségnek örvendő eMeRTon-díjas formáció megszűnését követően a kicsit több mint három éves szünet után hallhassák Tóth Sándor (saxofon) új zenekarát, szerzeményeit, és rendkívüli játékát. Nem hiába vártunk, és elégedetten távoztunk."
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Fodo

Fodo

Fodo - ifj. Födö Sándor - sokoldalú muzsikus, a Fábián Juli Jazz Riff, a Juhász Gábor Quintet, az Azuma Clan és még számtalan formáció tagja

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.