Zenész
Tommy Vig
Tommy Vig
A zenészről
Tommy Vig (Víg Tommy) dobos, vibrafonos :
„Vig Tommy, a csodadobos” - így kezdődött a karrier 1946-ban Budapesten, ahol Tommy a Városiszínházban, a Zeneakadémián, a Fővárosi Nagycirkuszban vívott dobpárbajokat a Chappy zenekar kíseretével Beamter Bubival és Radnóti Tomival. Vig Tommy akkor 8 éves volt. Tommy 1956. november 18-án menekült el a kommunizmus elől, és Amerikában igen nagy sikert aratott. Ezt a történetet írta meg Ezsias Erzsebet A Telekitértől Hollywoodig című könyvében. A vibrafonos, dobos, karmester, zeneszerző 2006 nyaráig New Yorkban, Los Angelesben és Las Vegasban koncertezett. Többek között olyan jeles művészekkel játszott együtt, mint Frank Sinatra, Tony Bennett, Quincy Jones, Rod Stewart, John Williams, Dianna Ross, Eric Clapton, Woody Allen, Oláh Kálmán. Az 1984-ben Los Angelesben rendezett Olimpiai Jazz Fesztivált ő rendezte és a koncerteket ő dirigálta. Olyan stúdiókkal és televíziótársaságokkal dolgozott együtt, mint a Warner Brothers, a Fox, Universal, a CBS, a Columbia, az ABC, a Disney, a Goldwyn, a MGM, a Paramount. Tíz évig alelnöke volt az Amerikai Komponisták Szövetségének. 2001. április 7-én kitüntették a vibrafonosok „Oszkár díjaval”, amelyet a Los Angeles Jazz Society nevében Mal Sands nyújtott át a művésznek. Az elmúlt években felkérték arra, hogy vezényelje a Los Angelesi Neophonic zenekart egy Stan Kenton emlekműsoron. A koncerten Bud Shankkel, Bill Holmannal, Gerald Wilsonnal, Lennie Niehousszal szerepelt nagy sikerrel. Vig Tommy legujabb lemezét a Pannon Jazz adta ki, címe Most és akkor (Now and then). Az albumot kedvezően fogadták az itthoni és a külföldi kritikusok is. A lemezen Pege Aladárt, Szakcsi-Lakatos Bélát és Kőszegi Imrét is hallhatjuk. Tommy könyvet is írt How to tell what things are really worth címmel. A világ minden táján kapható kötetben a szerző szabadalmaztatott találmányait mutatja be.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi
Az adatbázis nem tartalmaz olyan formációt melynek a zenész tagja lenne.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Szirtes Edina

Szirtes Edina

Szirtes Edina "Mókus" hegedűművész, énekes, zeneszerző. Saját zenekaraival - köztük a Fabula Rasa és az FSCO - folyamatosan koncertezik Magyarországon és Európában egyaránt.

Fellépései

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház. Õrmezõ tízemeletes házai között 2004-2012 között működött a Semmelweis Tibor és Péter Héderi Andrea által létrehozott csodálatos ékszerdoboz, ami - Pick Róbert koncertszervezésében - a muzsikusok háza lett pár év alatt.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.