Formáció
Tenderfoot Blues Unit
Tenderfoot Blues Unit
A formációról

Bandánkat, a 2005 augusztusában alakult Tenderfoot Blues Unit-ot a végletek zenekaraként is lehetne aposztrofálni: Sápadt arcú létünkre tősgyökeres fekete műfajt népszerűsítünk.

Úgy szeretnénk eljuttatni az általunk hőn szeretett muzsikát a szélesebb közönséghez - korosztályunknál fogva a fiatalokhoz is -, hogy az idősebb, vájt fülű hallgatóságnak se kelljen csalódnia. Nótáinkat egyedi fűszerrel (a titokzatos "mojo"-val) tesszük ízletessé és könnyen fogyaszthatóvá.

Hagyományőrzésként játszunk (majdnem) akusztikus kvartettben is, felidézve a mocsaras Delta-vidéket, de ha kell, akkor teljes hadrendbe állva költöztetjük a boogie-woogie-t a táncolni vágyók lábába.

A kezdetek óta, trió felállásból sikerült felépíteni a mostani hatfős formációt, és hál' istennek "csupán" két tagcseréhez kellett folyamodnunk ez idő alatt - mindkettő dobfronton történt (Megyeri Bence 2006. júliusától 2007. októberéig, Fássy Péter pedig 2007. októberétől 2008. áprilisáig püfölte a dobokat).

Koncertek sokaságán elhangzott fülsiketítő őrjöngés és zsibbadtra csapkodott tenyér bizonyítja, hogy muzsikánk nem talált süket fülekre. A hallgatóság lelkes visszajelzései mellett - a 2007-es Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségszavazása alapján a Tenderfoot a harmadik helyezést érte el - a szakmabelieket sem hagyta hidegen a fáradozásunk: a 2008-as Fringe Fesztiválon a zsűri Fringe-díjban részesítette a zenekart, a 2009-es Fringe+-on pedig Szakmai díjjal jutalmazták a teljesítményünket. És ez csak a jéghegy csúcsa, most jönnek a saját számok...

Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.