Formáció
Téka
Téka
A formációról
A Téka Együttes 1976-ban alakult Budapesten. Célkitûzésük, hogy a magyar népzene eredeti hangzásvilágát megõrizzék.
Tagjai a falun élõ zenészmesterektõl gyûjtötték a dallamokat, tanultak tõlük, együtt muzsikáltak lakodalmakban, táncházakban. Fontos számukra, hogy a dallamok és a játékstílus megõrzése mellett, átadják tudásukat a fiatalabb generációnak. Tanítanak mûvészeti iskolákban, zeneiskolákban, valamint segítik a magyar népzenei élet utánpótlásának kialakítását. Nevükhöz kötõdik a népmûvészeti táborok kialakítása, lebonyolítása, a legendás Téka Népmûvészeti Táborban ezrek váltak a magyar kultúra elkötelezettjeivé. 1977 óta mûködõ klubjuk az egyik legközkedveltebb táncházak közé tartozik. A "Magyarok Muzsikája" címû ismeretterjesztõ koncertsorozatukkal számos iskolában és óvodában adnak teljes képet a magyar nyelvterület táncairól, zenéirõl. 24 lemezükkel saját mûsorukat, valamint mestereik repertoárját örökítették meg, tisztelegve elõttük.
Munkájukat a Népmûvészet Ifjú Mestere, az Erdélyi Világszövetség Becsületrend Rubinja, a Magyar Mûvészetért és a Bartók Emlékdíjjal ismerték el. Koncertjeikkel számos ország világzenei színpadán arattak kimagasló sikert etnostílusú játékmódjukkal.
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Mészáros Tamás

Mészáros Tamás

Mészáros Tamás énekes, a Mészáros Tamás Band vezetője

Fellépései

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz, ahol immár 5éve a kiváló nyári jazzkoncertek - a különleges környezetnek és a Borpincészet finom borainak köszönhetően - egyedi programokat adnak a minőségi eseményeket kedvelő látogatónak.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.