Formáció
Téka
Téka
A formációról
A Téka Együttes 1976-ban alakult Budapesten. Célkitûzésük, hogy a magyar népzene eredeti hangzásvilágát megõrizzék.
Tagjai a falun élõ zenészmesterektõl gyûjtötték a dallamokat, tanultak tõlük, együtt muzsikáltak lakodalmakban, táncházakban. Fontos számukra, hogy a dallamok és a játékstílus megõrzése mellett, átadják tudásukat a fiatalabb generációnak. Tanítanak mûvészeti iskolákban, zeneiskolákban, valamint segítik a magyar népzenei élet utánpótlásának kialakítását. Nevükhöz kötõdik a népmûvészeti táborok kialakítása, lebonyolítása, a legendás Téka Népmûvészeti Táborban ezrek váltak a magyar kultúra elkötelezettjeivé. 1977 óta mûködõ klubjuk az egyik legközkedveltebb táncházak közé tartozik. A "Magyarok Muzsikája" címû ismeretterjesztõ koncertsorozatukkal számos iskolában és óvodában adnak teljes képet a magyar nyelvterület táncairól, zenéirõl. 24 lemezükkel saját mûsorukat, valamint mestereik repertoárját örökítették meg, tisztelegve elõttük.
Munkájukat a Népmûvészet Ifjú Mestere, az Erdélyi Világszövetség Becsületrend Rubinja, a Magyar Mûvészetért és a Bartók Emlékdíjjal ismerték el. Koncertjeikkel számos ország világzenei színpadán arattak kimagasló sikert etnostílusú játékmódjukkal.
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Fábián Juli

Fábián Juli

A magyar jazz legjobb énekesei közül is kitűnik különleges énektechnikájával, egyedi improvizációival. Kiváló muzsikusokkal alakított együttesének - a Fábián Juli Jazz Riffnek - fellépései minden fesztiválon és rendezvényen kiemelkedő eseménynek számítanak.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.