Zenész
Szűcs Gabi
Szűcs Gabi
A zenészről
Szűcs Gabriella 1972-ben született Budapesten. Saját bevallása szerint a zene szeretetét édesanyjától örökölte. Mikor gyermek volt, a nagy család sokszor összeült és énekeltek, akár több szólamban is, ösztönösen. Gabi már egészen kiskorától olyan művészek zenei munkásságával is megismerkedett, mint Ella Fitzgerald és Edith Piaf.
Zenei tanulmányait fúvós hangszerekkel kezdte. Fuvolán és oboán tanult játszani. A Könyves Kálmán Gimnáziumba járt, ahol az Irodalmi Színpad aktív tagja is volt. A színészet felkeltette a figyelmét. Az érettségi után kisebb szerepeket kapott a Vígszínházban, ám szeretett volna tovább tanulni, fejleszteni a tudását. Ez a vágya sodorta végül Gór Nagy Mária színitanodájába. Nagy hatással voltak rá az itt töltött évek. Olyan mesterei voltak, mint Benedek Miklós. Több színdarabban is játszott, méghozzá nagy sikerrel, de feltűnt neki, hogy a legtöbben akkor figyeltek fel rá igazán, amikor énekelt. Végül szerencséje úgy hozta, hogy összeismerkedett Sík Olgával, aki nem csupán megkérte, de szinte megparancsolta neki, hogy menjen hozzá énekelni tanulni. Gabi azonnal elfogadta a felkérést és a legendás tanárnőnél töltött évek még mindig csodás emlékként élnek a szívében. Eközben elvégezte az OSZK előadóművészi kurzusát, ének-előadóművész szakon. 
Sík Olga énekóráin találkozott először László Boldizsárral, Zsédenyi Adriennel és Kovács "Kovax" Péterrel, akikkel nagyon jól érezte magát. Együtt készültek fel a vizsgakoncertre is, begyakoroltak pár dalt közösen, négy szólamban. A dolog annyira bevált, hogy - bár eredetileg mindannyian szólistának készültek - együtt maradtak és 1994-ben együttest alapítottak Cotton Club Singer Énekegyüttes néven. Kovács Péter 1997-ben kiszállt az együttesből és helyét Fehér Gábor vette át és első nagyszínpadi koncertjükön már az új basszistával léptek fel. Hatalmas sikert arattak és ezzel elkezdődött fényes karrierjük. Több zenei díjat is bezsebelhettek pályafutásuk során, köztük az Emerton díjat is. Külfödlön léptek fel, Németországban, Angliában és még számos helyen. Mindenhol nagy sikert arattak.
2007-ben azonban a sikerek ellenére Gabi és társai is úgy érezték, egy kis változásra, vérfrissítésre van szükség, így Gabi fájó szívvel ugyan, de otthagyta zenekarát, hogy szóló karrierbe kezdjen. Azóta már számos önálló fellépésen van túl, de szívesen dolgozik együtt régi társaival is. Kozma Orsival nagyon jó barátságot ápol, rendszeresen fellépnek együtt, és olykor Boldizsár is csatlakozik hozzájuk.
Szűcs Gabriella rendkívül sokszínű, sokoldalú jelenség. Zenei ízlése kifinomult, de nem behatárolt. Ugyanúgy tiszteli és szereti a régi idők nagyjait, mint a mai idők igényes előadóit. Kedvencei között szépen megfér Dinah Washington Norah Jones-szal, Etta James Amy Winehouse-zal, de szereti még akár Stinget és Stevie Wondert is. Nem áll távol tőle a swing és a nagy színpadi zenés-táncos fellépések világa sem. Koncertjeinek hangulata sokszor idézi Liza Minelli, vagy akár Barbra Streisand egykori fellépéseinek stílusát. Énekelt dalainak repertorája igen széles és színes, a jazz, a sving, a blues, a rock vagy akár az örökzöld nóták is helyet kapnak palettáján. Önjellemzése szerint nem kifejezetten karrierista, hiszen ha az lenne, már eladta volna magát a nagyobb siker és annak reményében, hogy szélesebb körben is megismerjék a nevét. Örül a sikernek persze, de beéri azzal, ami jutott, és azt csinálja, amit igazán szeret. Ő az a csodás, egyenes nő a mai magyar zenei világban, akire igazán felnézhetünk, hiszen megőrizve az elveit, kiállva amellett, amit szeret, mégis sikeres tud lenni és önmagával elégedett, boldog ember.
Jelenleg első önálló albumán dolgozik, és 2012-ben megjelent első két dala is a készülő lemezről. Az Örömtánc még nyáron debütált, a Kék Kardigán című hamisítatlan, könnyed blues nóta pedig októberben került bemutatásra a nagyközönség előtt. 
A 2013-as évet is egy új dallal indította, a Nem komoly cíművel, melyet január 19-én töltött fel hivatalos youtube csatornájára. A dal apropójából rendezett fotózáson készült werkfilm érdekessége az, hogy László Boldizsár lánya, a tehetséges Dorina munkáját dícséri. Tavasszal együtt dolgozott a Stereo Swinggel, mely munkának első két gyümölcse, a Steppin' Out és a Champagne Swing májusban már bemutatásra kerültek. 
Gabi jelenleg is nagy erőkkel dolgozik. Szinte folyamatos stúdiómunkát végez, készíti saját dalait az önálló albumára, valamint új koncertprojektbe is kezdett. A Swinging Amy címet viselő produkció lényege, hogy egyik kedvenc énekesnője, a nemrégiben elhunyt Amy Winehouse dalait öltözteti új köntösbe. A turné még ezen a nyáron elindul és remélhetőleg az ország több városába is eljut. 
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi
Az adatbázis nem tartalmaz olyan formációt melynek a zenész tagja lenne.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Hajdu Klára

Hajdu Klára

Hajdu Klára énekesnő, a Balázs Elemér Group tagja, aki Fenyvesi Mártonnal duóban is csodálatos koncerteket ad.

Fellépései

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.