Zenész
Szolnoki Péter
Szolnoki Péter
A zenészről
Szolnoki Péter énekes, fuvolás

Szolnoki Péter (Debrecen 1970. május 22. –) magyar zenész.

8 évesen kezdett zenével foglalkozni, mint fuvolista. A Zalka Máté Tiszthelyettesképző Zeneművészeti Szakközépiskola diákja volt, ahol klasszikus tanulmányai mellett belekóstolhatott a könnyű műfajba is. Sziluett nevű pop-együttesével a Rock gyermekei című zenei műsor slágerlistáján több hétig a 3. helyen szerepelt. Az iskola elvégzése után a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Fúvós-szimfonikus Zenekarának tagja lett. Egy év múlva már a Police Big Band tagjaként muzsikált. Itt lehetősége nyílt a fuvola mellett énekelni és basszusgitározni is. 1993-ban a Ki Mit Tud tv-s elődöntőjében, jazz kategóriában szerepelt. Ezt követően végigjárta a magyar könnyűzene szamárlétráját, így szinte minden híres előadóval, együttessel dolgozott. 1994-ben a Buldózer turnéján basszusgitározott.
1995-ben Török Tamással megalakította a Bon-Bon formációt.
2002-ben a Juventutis szimfonikus zenekarban fuvolázott és Bryan Adams dalait énekelte a „Szilaj” című Dreamworks rajzfilmben.
2003-ban Phil Collins dalait énekelte a „Mackótestvér” című Walt Disney rajzfilmben és fellépett Cserháti Zsuzsa emlékére rendezett koncerten.
2004-ben Havasi Balázs koncertjén lépett fel vendégként.
2005-ben újabb Walt Disney rajzfilmekben énekelt („Amerikai Sárkány”, „Csodacsibe”) és szinkronizált (Simpson család, Batman, Monk felügyelő). Fellépett a Fool Moon-nal a szegedi acappella fesztiválon, Zsédával a Kongresszusi Központban, a Stúdió 11-gyel a Márványteremben és közreműködött a Rapülők „Riszájkling” albumán.
2006-ban fellépett a Rapülőkkel a Sport Arénában, a Budapest Jazz Orchestrával és a Jazzpression-nel. Duettet énekelt Szulák Andreával a „Mackótestvér 2” című Walt Disney rajzfilmben, valamint vokálozott Charlie, Rácz Gergő és Dés László lemezén.
2007-ben a "Csináljuk a fesztivált” című műsorban szerepelt. Kálloy Molnár Péter lemezének vokáljait hangszerelte és énekelte, közben szinkronizált a Rabló-Pandúrok című francia filmben. A Walt Disney felkérte a „Robinson család” és a „Bűbáj” című filmek egy-egy betét dalának feléneklésére.
2008-ban egy újabb Disney produkcióban, a „Disney on Ice” jégrevűben énekelt és szinkronizált. Takács Tamás Free Jazz Band-jében fuvolázott, fellépett a Ricardo Salsa Club zenekarral, valamint Nagy Tibor-Bradányi Iván-Pozsgai Zsolt „Kölyök” című musicalében énekelt.
2009-ben Ivannal közösen elindították az „Összhang dalt”, amihez klippet forgattak a Corvinus Quartett közreműködésével. Három Walt Disney produkcióban, az új Micimackó rajzfilmben, a „Bűvész Show”-ban és a Hercegnő és a béka című rajzfilmben énekelt. Auth Csilla "Nekem így" című lemezére 2 dalt írt, Lakatos Pali lemezén fuvolázott és Szulák Andrea „Musical, meg nem is” című albumán közreműködött.
2010-ben a 15 éves jubileumukat ünneplő Bon-Bon zenekar új lemezt adott ki "Mindig úton" címmel. Kulka János „Akarod, vagy nem” című albumán fuvolázott. A március 15-ei ünnepi műsorban Ambrus Ritával énekelt duettet. A „Csináljuk a fesztivált” 6. évadjában szerepelt.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi
Az adatbázis nem tartalmaz olyan formációt melynek a zenész tagja lenne.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Nagy János

Nagy János

Nagy János zongoraművész-zeneszerző, a Free Style Chamber Orchestra művészeti vezetője, a Nagy János Trió vezetője, számos zenei produkció közreműködője.

Fellépései

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.