Zenész
Szolnoki Péter
Szolnoki Péter
A zenészről
Szolnoki Péter énekes, fuvolás

Szolnoki Péter (Debrecen 1970. május 22. –) magyar zenész.

8 évesen kezdett zenével foglalkozni, mint fuvolista. A Zalka Máté Tiszthelyettesképző Zeneművészeti Szakközépiskola diákja volt, ahol klasszikus tanulmányai mellett belekóstolhatott a könnyű műfajba is. Sziluett nevű pop-együttesével a Rock gyermekei című zenei műsor slágerlistáján több hétig a 3. helyen szerepelt. Az iskola elvégzése után a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Fúvós-szimfonikus Zenekarának tagja lett. Egy év múlva már a Police Big Band tagjaként muzsikált. Itt lehetősége nyílt a fuvola mellett énekelni és basszusgitározni is. 1993-ban a Ki Mit Tud tv-s elődöntőjében, jazz kategóriában szerepelt. Ezt követően végigjárta a magyar könnyűzene szamárlétráját, így szinte minden híres előadóval, együttessel dolgozott. 1994-ben a Buldózer turnéján basszusgitározott.
1995-ben Török Tamással megalakította a Bon-Bon formációt.
2002-ben a Juventutis szimfonikus zenekarban fuvolázott és Bryan Adams dalait énekelte a „Szilaj” című Dreamworks rajzfilmben.
2003-ban Phil Collins dalait énekelte a „Mackótestvér” című Walt Disney rajzfilmben és fellépett Cserháti Zsuzsa emlékére rendezett koncerten.
2004-ben Havasi Balázs koncertjén lépett fel vendégként.
2005-ben újabb Walt Disney rajzfilmekben énekelt („Amerikai Sárkány”, „Csodacsibe”) és szinkronizált (Simpson család, Batman, Monk felügyelő). Fellépett a Fool Moon-nal a szegedi acappella fesztiválon, Zsédával a Kongresszusi Központban, a Stúdió 11-gyel a Márványteremben és közreműködött a Rapülők „Riszájkling” albumán.
2006-ban fellépett a Rapülőkkel a Sport Arénában, a Budapest Jazz Orchestrával és a Jazzpression-nel. Duettet énekelt Szulák Andreával a „Mackótestvér 2” című Walt Disney rajzfilmben, valamint vokálozott Charlie, Rácz Gergő és Dés László lemezén.
2007-ben a "Csináljuk a fesztivált” című műsorban szerepelt. Kálloy Molnár Péter lemezének vokáljait hangszerelte és énekelte, közben szinkronizált a Rabló-Pandúrok című francia filmben. A Walt Disney felkérte a „Robinson család” és a „Bűbáj” című filmek egy-egy betét dalának feléneklésére.
2008-ban egy újabb Disney produkcióban, a „Disney on Ice” jégrevűben énekelt és szinkronizált. Takács Tamás Free Jazz Band-jében fuvolázott, fellépett a Ricardo Salsa Club zenekarral, valamint Nagy Tibor-Bradányi Iván-Pozsgai Zsolt „Kölyök” című musicalében énekelt.
2009-ben Ivannal közösen elindították az „Összhang dalt”, amihez klippet forgattak a Corvinus Quartett közreműködésével. Három Walt Disney produkcióban, az új Micimackó rajzfilmben, a „Bűvész Show”-ban és a Hercegnő és a béka című rajzfilmben énekelt. Auth Csilla "Nekem így" című lemezére 2 dalt írt, Lakatos Pali lemezén fuvolázott és Szulák Andrea „Musical, meg nem is” című albumán közreműködött.
2010-ben a 15 éves jubileumukat ünneplő Bon-Bon zenekar új lemezt adott ki "Mindig úton" címmel. Kulka János „Akarod, vagy nem” című albumán fuvolázott. A március 15-ei ünnepi műsorban Ambrus Ritával énekelt duettet. A „Csináljuk a fesztivált” 6. évadjában szerepelt.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi
Az adatbázis nem tartalmaz olyan formációt melynek a zenész tagja lenne.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Simkó-Várnagy Mihály

Simkó-Várnagy Mihály

Simkó-Várnagy Mihály csellóművész nevéhez a klasszikus zenétől (Dohmányi zenekar) a latin muzsikán keresztül (Nossa) a kortárs zenéig (Fugato) minden műfajban magas színvonalú produkciók fűződnek.

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.