Zenész
Szolnoki Dóra
Szolnoki Dóra
A zenészről
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett jazzének előadóművész, -tanári szakon. Eddigi pályája során olyan hírességekkel játszott, mint ifj. Szakcsi-Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert, Pege Aladár, Willy Lakatos, Pleszkán Frigyes. Külföldi fesztiválokon is többször megfordult, például Lengyelországban, Csehországban, Németországban. Ezen kívül egyéb formációkban is közreműködik. (Zamique, Bossa Quartet, Kapsa Dixieland band, Jazzsteps, stb.) Balladák iránti fogékonysága egyedülálló, dalait megszínesítik kreatív improvizációi, éneklése swingel. 2001-ben a Bartók rádió nemzetközi tehetségkutató énekversenyén középdöntős helyezést ért el. 2003 és 2004-ben sikeres helyezést ért el a Lipótvárosi jazzversenyen. Meghívott vendégként részt vett a 2005 júliusában megrendezett zsámbéki ill. Debreceni jazzfesztiválon ahol az Oláh Szabolcs Quartet meghívott vendége volt. 2005-ben szólóban lépett föl a Soul of Jazz fesztiválon, 2006 - Nagykanizsai jazz fesztivál, Fringe fesztivál.2004 és 2008-ban fellépett jazz quintet formációjával a Mol jazzfesztiválon. 2007- Zempléni fesztivál, 2008 és 2009-ben mindkét zenekarával fellépett a jazz showcase tehetségkutatófesztiválon a Művészetek palotájában. 2004 óta saját dalokat szerez és szöveget ír. Az éneklés mellett jazzéneket is tanít.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Solar Quartet

Solar Quartet, a fiatal jazz-zenészek által 2006-ban alapított jazz-együttes.

Szolnoki Dóra - Balogh Roland Duó

Szolnoki Dóra - Balogh Roland Duó

Szolnoki Dóra Bossa Club

Szolnoki Dóra Bossa Club

Szolnoki Dóra Jazz Quintet

Szolnoki Dóra Jazz Quintet - kiváló muzsikusok, egyei atmoszféra. Gyönyörű zene.
Galéria
2008 07 31 Hodek Dávid és barátai az Új Művész Étteremben
2008 10 04 Szolnoki Dóra -Cseke Gábor - Cseh László Trió a Muzsikus Kávéházban
2009 11 06 Szolnoki Dóra Bossa Club az Adler Kávéházban
Muzsikus Portál

Fodo

Fodo

Fodo - ifj. Födö Sándor - sokoldalú muzsikus, a Fábián Juli Jazz Riff, a Juhász Gábor Quintet, az Azuma Clan és még számtalan formáció tagja

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.