Zenész
Szobolits Béla
Szobolits Béla
A zenészről
Szobolits Béla trombitás a Brass on brass Dixieland Bland alapítója 1946-ban született Nyékládházán.
Az amatôrfilmezéssel 1966-ban, a Kôbányai Amatôrfilm Stúdióban került kapcsolatba, ahol kisjátékfilmeket készített.  Az ELTE-n bölcsészdiplomát szerzett, valamint trombita-szakon elvégezte a konzervatóriumot.1973-tól a MAFILM-nél játékfilmekben rendezôasszisztensként dolgozott, 1975-tôl pedig a MAFILM HDS-ben rendezôként szatirikus híradókat,dokumentumfilmeket készített. A MOVI megszûnése után 1996-tól a Golden Conch Kft.-ben készíti filmjeit.
"Brass on brass ( Réz a rézen,vagy Réz hátán réz ) elnevezés Márton Gyulától, a Csinibaba forgatókönyví­rójától származik.Az együttest 1998 nyarán kezdtem el szervezni, három évvel azután, hogy megszünt, majd lebontották a munkahelyemet, a Magyar Mozi- és Videofilmgyárat.
A XVIII. kerületi Rółzsa Ferenc Müvelődési Ház, majd a Kondor Béla Közösségi ház fogadott be bennünket, ahol a kezdetektől fogva dixieland klubot müködtetünk."
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Brass on Brass Dixiland Band

Brass on Brass Dixiland Band: "Dixie rezesek, hatalmas jókedvvel, bőséggel!"
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Oláh Dezső

Oláh Dezső

Oláh Dezső jazz-zongorista, zeneszerző, a fiatal generáció egyik legnagyobb tehetsége. Saját zenekaraival és kiváló énekesnőkkel közös munkáiban is a legjobb hagyományok folytatója.

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.