Zenész
Szalóky Béla
Szalóky Béla
A zenészről
Diplomáját 1995-ben szerezte meg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán jazz szakon. A zenei életben "multiphonic man"-ként ismerik, mivel nemcsak harsonán, hanem szárnykürtön, trombitán, corneten, ventilharsonán, euphoniumon, basszustrombitán, alt-kürtön és tubán is játszik. Elsősorban mainstream, bebop játékos, de a free jazz, valamint a kortárs kompozíciós zene sem idegen számára.

Pályafutását a Heptone Dixieland Jazz Bandben kezdte, amelynek vezetője is volt. Később az Oldsmobile Dixieland Jazz Band tagjaként kezdett világot látni. Karrierje a Hot Jazz Bandben folytatódott. Ezzel a zenekarral több ízben járt Franciaországban, ahol számos fesztivál résztvevője volt.  1995 és 2000 között a Budapest Ragtime Band tagjaként turnézott Európa számos országában és az USA-ban. Ezt követően  a Határőrség Zenekarának, jelenleg a Police Bandnak vezetője.

A Trombone Workshop 3/4 9 elnevezésű, öt harsonást számláló együttes első harsonásaként koncertezett Jiggs Whighammel. 1998-ban, mint a Hungarian Trombone Company első harsonása, lemezt készített az amerikai harsona fenoménnal, Carl Fontanával. Fellépett a Nemzetközi Harsonaszövetség (ITA) fesztiválján, az ITF2000 elnevezésű rendezvényen Hollandiában, ahol a Metropole Orchestra kíséretével saját szerzeményét játszotta, amit Michael Abene hangszerelt.

Világszerte rengeteg koncert és jam session résztvevője, amelyeken többek között Tomas Stanko, Stjepko Gut, Christian Muthspiel, Vladimir Tarasov, Joe Muranyi, Mike Vax, Clark Terry, George Benson, Frank Foster, Birelli Lagrene, Mark Fosset, Marcel Zannini, Acker Bilk, Bart Van Lier, Ed Neumeister, Bill Reichenbach, Ilja Reingoud, Nils Wogram, Vince Mendoza társaságában állt színpadra. A magyar jazz élvonalának szinte minden tagjával dolgozott (Kőszegi Imre, Lakatos "Pecek" Géza, Babos Gyula, Tomsits Rudolf, Pege Aladár, Bontovics Kati, Lakatos "Ablakos" Dezső, Berki Tamás, László Attila, Fogarasi János, Oláh Kálmán).
Rendszeres vendégszólistája, majd tagja a Benkó Dixieland Bandnek.

Saját zenekarával, a Szalóky Classic Jazz Banddel a '30-as, '40-es évek jazz-zenéjét játsszák.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Benkó Dixiland Band

Benkó Dixiland Band - Magyarország legismertebb bigbandje.

Szalóky-Gyárfás-Deseő Project

Szalóky-Gyárfás-Deseő Project
Galéria
2009 10 22 Benkó Dixiland Band az Új Tündérkertben
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.