Zenész
Szabó Mátyás
Szabó Mátyás
A zenészről
Szabó Mátyás ütőhangszeres a Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió tagja.
A budapesti Zeneakadémián kezdett el az írott zenén kívüli ütőhangszeres technikákkal foglalkozni.

Az alap- és középfokú zeneművészeti iskolák elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ütő szakára, ahol 2007-ben diplomázott, Rácz Zoltán, az Amadinda Ütőegyüttes művészeti vezetőjének irányítása alatt. A Zeneakadémián töltött évek során a Mondo Quartettel a Luxemburgi Nemzetközi Ütőhangszeres Versenyen a négy díjazott kvartett egyikének tagjaként szerepelt.

Ugyanebben az időszakban kezdett el az írott zenén kívüli ütőhangszeres játéktechnikákkal foglalkozni. Számos alkalommal lépett és lép fel az Amadinda Ütőegyüttessel, ami kitörölhetetlen nyomot hagyott zenei gondolkodásán. Több világzenei együttesnek is alkalmi, vagy állandó tagja.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Triginta Percussion

A Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió jelenlegi felállása 2007 tavaszán debütált Egyedi stílusát az adja, hogy tagjai az ösztönös invenciót intelligensen igyekszik összekapcsolni mindazzal, amit tanulmányaik során eddig megismertek a világ ütőhangszeres magaskultúráiból. Hangszertárukon és játéktechnikájukon kitörölhetetlen nyomot hagytak a közel- és távol-keleti ütőhangszeres régiókban szerzett zenei élményeik. Repertoárjukon saját invenciók éppúgy szerepelnek, mint hagyományos dél-indiai, úgynevezett karnatikus improvizációk, vagy Jáva és Bali varázslatos gamelánzenéjének megszólaltatása.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Petruska András

Petruska András

Petruska András gitáros,énekes.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.