Zenész
Sárkány Sándor
Sárkány Sándor
A zenészről
Sárkány Sándor a gimnázium elvégzése után 1982-ben kezdett bőgőzni Tatán. 1984-től a győri Zenemű-vészeti Középiskola, majd 1987-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója. Itt szerzett diplomát 1991-ben, majd ez év őszétől ugyanezen iskola Jazz Tan-szakán tanul tovább. 1988-ban alapító tagja a főiskolán az Outsider Big Band-nak.
1989-91 között játszik a Magyar Állami Operaház zenekarában. 1993-ban az Oldsmobil Dixieland Jazz Band tagjaként a Canari szigeteken zenél.1995-től 1999-ig tagja a Benkó Dixieland Band-nek, akikkel számos fesztiválon vett részt.A zenekar tagjaként megkapja a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjét.1999-ben fél évig dolgozik egy luxushajón a karib tengeren valamint New York és Bermuda között. 1999 és 2001 között Carol Cass amerikai énekesnővel zenél együtt, valamint tagja a Savoy Jazz Quintetnek. 2001-től tagja a Cotton Club Singers zenekarának és dolgozik együtt Micheller Myrtill énekesnővel. A Budapest Jazz Orchestrának 2006-tól tagja.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Budapest Jazz Ochestra

A Budapest Jazz Ochestra 1998-ban alakult Magyarország egyetlen professzionális big band-jeként, és a tradicionális big band felállást követi: 5 szaxofon (2 tenor szaxofon, 2 alto szaxofon, 1 bariton szaxofon), 4 posan (3 harsona, 1 basszus harsona), 4 trombita, valamint a zongorából, bőgőből, gitárból és dobból álló ritmusszekció. A Budapest Jazz Orhestra elsődleges céljai közt szerepel az, hogy muzsikusai elsajátítsák azt a fajta sokszínű játékmódot, amit a műfaj sokrétűsége megkövetel annak művelőitől. Mindezek mellett a legfontosabb feladatuknak tartják a jazz eljuttatását a műfaj iránt fogékony közönséghez, megmutatva számukra, hogy milyen is ez a muzsika, hogy honnan hová fejlődött az évtizedek alatt, megismertetni velük mind azokat az előadókat, akik mérföldkövei voltak ennek a zenének.

Tóth Viktor Tercet

Tóth Viktor Tercet: az egyéni utakat kereső jazz-szaxofonos triójában a műfaj elismert művészeit - Sárkány Sándort és Hodek Dávidot - is hallhatjuk.
Galéria
2009 11 05 BJO a BJC-ben
Muzsikus Portál

Simkó-Várnagy Mihály

Simkó-Várnagy Mihály

Simkó-Várnagy Mihály csellóművész nevéhez a klasszikus zenétől (Dohmányi zenekar) a latin muzsikán keresztül (Nossa) a kortárs zenéig (Fugato) minden műfajban magas színvonalú produkciók fűződnek.

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.