Zenész
Robotka Tamás
Robotka Tamás
A zenészről
Foglalkozásom építész. A monitor előtt ülve rendre szükségét érzem más, ettől független, szabadságot hordozó és megújulást hozó dolgok művelésének. Több, számomra kézenfekvő lehetőség mellett kínálkozott s vált igazán ilyenné a zene: gyerekkorom óta kedvtelésből zenélek, s azóta is sokféle muzsikát igyekszem megismerni. Akkoriban - 11 évesen - a gitár érdekelt. Szüleim és Testvérem kifejezett bátorítására íratkoztam zeneiskolába Gyárfás Istvánhoz. Így hamar a jazz vonzásába kerültem. Felesleges lenne itt felsorolni azon általános ismertségnek örvendő muzsikusokat, akik zenéje alapozó anyagként szolgált. Munkájuk ma is eleven élmény, táptalaj. A zeneiskola befejeztével az egyetemi évek alatt hasonló zenei érdeklődésű társak de főleg idő hiányában egymagam kerestem a fejlődés lehetőségeit; nem hagytam fel a gyakorlással. Mígnem diplomázás tájékán sikerült verbuválni egy kis csapatot. Ebben a csoportban landolt végül Balázs (Börni) is, akivel korábban a kollégium folyosóján adtunk néhány félszeg haknit főleg vizsgák után. Nemsokára hiányzott valami újdonság. "menjünk táncházba!"-javasolta Balázs (még nem tudva mi lehet ebből később). Kíváncsi voltam a különféle népzenékre, itt-ott hallottam is sokfélét, gyerekként a tv-ben láttam érdekes táncokat. Belekeveredtünk hát e barátságos szubkultúrába. Megfordultunk csaknem minden lehetséges táncházban. Így találtuk Miklóst, akit invitáltam akkori zenekarunkba, de nem bizonyult partnernek. Helyette elébünk tárta dalait; mint csírákat ajánlotta fel kidolgozásra. Az ízlelgetés időszaka után komolyabb együttműködés látszott kibontakozni. Eredménye a mai felállás és hangzásvilág amely folyamatos változásban van s remélem így is lesz. Zenei megújulást számomra jelenleg a népzene alaposabb megismerése nyújt. Különösen népünk zenéje, amit hegedűn keresztül próbálok megközelíteni, bár keresem a gitár helyét is e gazdag hangzó kultúrában. A zenékhez tartozó táncok ismeretére jelentős hangsúlyt fektetek, még mindig képesek betölteni szerepüket mai modern életünkben is.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Túlpart

Túlpart, a 2003-ban alakult zenekar előadásában a zene és vers találkozása különös művészi lehetőségeket teremt.
Galéria
2009 11 01 Túlpart a Gödörben
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.