Formáció
Relax
Relax
A formációról
A Relax története:

     A Relax 1988-ban alakult, még ez évben elnyerte az AORTA'88 elnevezésű, akkoriban legjelentősebb országos tehetségkutató verseny jazz-kategóriájának első díját. Ezt a sikert '90-ben megismételte. Fellépett kis klubokban, művelődési házakban éppúgy, mint jelentős fesztiválokon, belföldön, Ausztriában és Csehszlovákiában is. Több ízben szerepelt a Magyar Televízióban, így a 88-as Ki Mit Tud elődöntőjében is. Az ostravai tévé a Přerovi Nemzetközi Jazz Fesztiválon adott koncertjéről készített felvételt. A Magyar Rádió is több alkalommal készített a zenekarral felvételt, így 1995-ben egy önálló, nyilvános stúdiókoncert keretében. A Relax első CD-je 1994-ben jelent meg Butterfly In Dream címmel, ezzel a formációval: Vincze Pál -billentyűs hangszerek, Farkas Tamás - gitár, Németh Zoltán - basszusgitár, Hetényi Zoltán - dobok. Vendégművészként a koncerteken is rendszeresen közreműködő Makovics Dénes szaxofonon és fuvolán játszott.

     A Relax felállásai 1995-ig

     '95-től hosszú, kényszerű csend következett a zenekar életében, bár előfordult, hogy egyéb formációkban a zenekar egyes tagjai közösen muzsikáltak: Hetényi Zoltán és Vincze Pál a Spectrum jazz-rock együttesben, ill. a Jeff Porcaro Emlékzenekarban, Németh Zoltán és Vincze Pál valamint a későbbi Relax-dobos Blaskó György a Kabóca Jam (avagy Kabóca Project) világzenei együttesben, valamint különböző alkalmi jazz-együttesekben.

     2004-ben a két meghatározó "őstag", Vincze Pál és Németh Zoltán ismét életre keltette a zenekart. Az új felállás - melyben immár Blaskó György dobolt és Bálint Gergely szaxofonozott - napra pontosan 10 évvel a korábbi Relax-felállás utolsó, dunaújvárosi fellépése után, 2005 március 3-án, a budapesti Nyitott Műhelyben mutatkozott be. 2007-ben Somos András fuvolással és Straub Dezső gitárossal az együttes sextetté bővült. Evvel a formációval 2007 decemberében jelent meg a "THIS SIDE UP!" című CD.
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Kertész Erika

Kertész Erika

Kertész Erika, az új utakat kereső énekesnő, az E.K.Avenue zenekar vezetője

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.