Formáció
Relax
Relax
A formációról
A Relax története:

     A Relax 1988-ban alakult, még ez évben elnyerte az AORTA'88 elnevezésű, akkoriban legjelentősebb országos tehetségkutató verseny jazz-kategóriájának első díját. Ezt a sikert '90-ben megismételte. Fellépett kis klubokban, művelődési házakban éppúgy, mint jelentős fesztiválokon, belföldön, Ausztriában és Csehszlovákiában is. Több ízben szerepelt a Magyar Televízióban, így a 88-as Ki Mit Tud elődöntőjében is. Az ostravai tévé a Přerovi Nemzetközi Jazz Fesztiválon adott koncertjéről készített felvételt. A Magyar Rádió is több alkalommal készített a zenekarral felvételt, így 1995-ben egy önálló, nyilvános stúdiókoncert keretében. A Relax első CD-je 1994-ben jelent meg Butterfly In Dream címmel, ezzel a formációval: Vincze Pál -billentyűs hangszerek, Farkas Tamás - gitár, Németh Zoltán - basszusgitár, Hetényi Zoltán - dobok. Vendégművészként a koncerteken is rendszeresen közreműködő Makovics Dénes szaxofonon és fuvolán játszott.

     A Relax felállásai 1995-ig

     '95-től hosszú, kényszerű csend következett a zenekar életében, bár előfordult, hogy egyéb formációkban a zenekar egyes tagjai közösen muzsikáltak: Hetényi Zoltán és Vincze Pál a Spectrum jazz-rock együttesben, ill. a Jeff Porcaro Emlékzenekarban, Németh Zoltán és Vincze Pál valamint a későbbi Relax-dobos Blaskó György a Kabóca Jam (avagy Kabóca Project) világzenei együttesben, valamint különböző alkalmi jazz-együttesekben.

     2004-ben a két meghatározó "őstag", Vincze Pál és Németh Zoltán ismét életre keltette a zenekart. Az új felállás - melyben immár Blaskó György dobolt és Bálint Gergely szaxofonozott - napra pontosan 10 évvel a korábbi Relax-felállás utolsó, dunaújvárosi fellépése után, 2005 március 3-án, a budapesti Nyitott Műhelyben mutatkozott be. 2007-ben Somos András fuvolással és Straub Dezső gitárossal az együttes sextetté bővült. Evvel a formációval 2007 decemberében jelent meg a "THIS SIDE UP!" című CD.
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Kertész Csaba

Kertész Csaba

Kertész Csaba gitáros, a Maszkura és a Tücsökraj zenekar gitárosa

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.