Zenész
Rákócza Richárd
Rákócza Richárd
A zenészről
Rákócza Richárd billentyűk:

"Angylföldön születtem. A zenével kapcsolatos első élményeim Halász Judit vagy éppen Omega kazetták hallgatása volt, főleg a váci úti ablakon kifelé bambulás közben.
Az egyik szomszéd asszonynak volt egy fehér pianinoja, ha jól tudom az volt az első hangszer, amit nyomkodni kezdtem, igaz a billentyűk még csak homlok magasságban lehettek.
Tömegoszlatások, rendszerváltás, taxisblokád. Városból kiköltözés. Bár a szüleim már láthatták rajtam zene iránti vágyaimat, hangszerre nemigen volt pénz - tekintve, hogy a budaörsi kőhegyen munka híján az emberek inkább egymás dácsiáiból, skodáiból szívták a benyát, esetleg a villanyóra előtt agyaltak, hogyan pörgessék visszafelé, vagy a munkanélküli segélyüket mulatták el az ivóban. Így voltak ezzel az én szüleim is, a friss szabadság, munkanélküliség és nyomor közepette fontosabb lehetett egy teli PB palack beszerzése, mint mondjuk, bármilyen hangszeré. De legalább volt magnónk, lemezjátszónk (villanyunk).
Apám újságíró fejjel hamar felismerte, hogy nem sok jóra számíthatunk, így családostul elhagytuk az országot, és a szentföldre, Izraelbe emigráltunk.
7. születésnapomra kaptam egy Yamaha pcr szintetizátort (4 oktáv, 100 hang). Onnantól kezdve szinte mással nemigen foglalkoztam.
Egy olasz alapítvány által üzemeltetett kultúrházban dolgozott Vogel Nadin néni, a Ceaucescu rendszer által halálra szadizott magyar származású zongoratanárnő, aki onnantól kezdve 14 éves koromig tanított. Közben elkezdtem lopkodni apám kazettáit (Deep Purple, Led Zeppelin stb.), s miután távollétében megnéztem a Pink Floyd Pompeii koncertjét és láttam, "hogyan csinálják a nagyok", egyre inkább éreztem, hogy a mikrokozmosz és a Händell menüettek hiába jópofák, valójában a régmúlt érzelmeit mutatják be, és hogy az nem én vagyok.
Pestre visszakerülve kis kamaszként elszabadult a pokol. Dopemantől kezdve a technón át Koós Jánosig mindenfélét hallgattam rendszeresen. Ez afféle útkeresés lehetett, ami úgy tűnik még mindig nem ért véget, hiszen előző zenekaromból, a Kiazma Underground Jazz Bandből kikerülve az Orthent egy teljesen új "táptalaja" lehet zenei pályafutásomnak, ebből aztán bármi kisülhet. ;-)
Ja, és nagyon szeretem a húslevest. "
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Orthent

Orthent együttes, a világzenei "újhullám" tagja
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs gyönyörű kávéháza, ahol a különleges atmoszférát teremtő környezetben egyedi hangulatú koncerteken ismerhetjük meg a magyar zenészek legjobbjait.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.