Zenész
Premetz Mátyás
Premetz Mátyás
A zenészről
Premetz Mátyás Hammond-orgonista
> Premecz Mátyás zongorista, billentyűs:
"1982-ben születtem, hat évesen kezdtem zenével foglalkozni. Zongorázni tanultam a Tóth Aladár Zeneiskolában, valamint néhány sulikórusban énekeltem. Zongora tanárom Kaiser Addrienne volt. 2000-ben kezdtem jazzt tanulni a Postás Művelődési Házban. Itt Rátonyi Róbert és Márkus Tibor voltak a tanáram. 2002-ben lettem tagja a Brass On Brass együttesnek, ahol együtt játszhattam többek között Hudák Zsófiával, Bényei Tiborral, Mazura Jánossal, Fritz Józseffel és Fajszi Csanáddal.

2000-ben második helyezést értem el a Jazz 2000 Gyermek- és Ifjúsági jazzfesztivál versenyén szólista kategóriában.
2006-ban diplomát szereztem a Műszaki Egyetemen informatikusként.
2002 és 2007 között tanultam a Liszt Ferenc Zenetumányi Egyetem jazz tanszakán. Mestereim Binder Károly, Borbély Mihály és László Attila voltak.

2003-ban lettem tagja a TrioQuartetnek (http://trioquartet.atw.hu). A négyes felállásban John Scofield és Medeski, Martin and Wood számokat dolgoztunk fel. Az amatőr szintről kb. 1 év alatt eljutottunk a rendszeres koncertezésig, klubbokban és fesztiválok szerepeltünk szerte az országban. Saját dalok is születtek, ám sajnos lemezre nem kerültek, ugyanis a zenekar 2007 őszén feloszlott (Badics Márk-dr, Arató Zoltán-bass, Kurucz László-gitár).

2006-tól játszom a Triton Electric Octopus zenekarban Vázsonyi Jánossal(sax), Badics Márkkal(dr) és Herr Attilával(bass). Az etno-jazz jellegű formáció hosszú múltra tekinthet vissza. A jelenlegi felállásban dominál az elektromos jelleg - innen a név. A műsoron folyamatosan átalakuló, dinamikusan a helyszínhez adaptálódó, "élőben hangszerelt" saját kompozíciók szerepelnek.

Szintén 2006-tól tagja vagyok a lassan éledő Boogie & The Cry Baby zenekarnak (http://www.myspace.com/somedaybabycrybaby). Gál Csaba "Boogie" a Megasztár második szériájában tűnt fel, és ezzel a zenekarral saját zenéjét játsza, ami a 60-as 70-es évek "csoffadt" funk zenéjében gyökeredzik, klasszikus hangszerek klasszikus hangzásával próbál meg új magaslatokba emelkedni.

Eme állandó formációk mellett játszom szólóban, és gyakori vendége vagyok a Smárton triónak, valamint az Egy Kiss Erzsi Zenének, akiknek Kinono c. lemezén (2006) közreműködtem két dalban. 2007-es magyarországi túrnéján több alkalommal együtt zenélhettem Orszáczky Jackie-vel és zenekarával, és játszottam az Irie Maffiával is.

Az utóbbi öt év alatt megszállott gyűjtője és használója lettem a "pre-digitális" korszak elektromos hangszereinek és effektjeinek. Szerény gyűjteményem tagjai: Hammond B3 orgona + Leslie 760, Wurlitzer 200a e.zongora, Weltmeister Claviset 200, Echolette M150 csöves powermixer, Dynacord Echocord Mini szalagos visszhang. Egyéb fellépő cuccaim: Nord Electro 2, Nord Modular.

Egyéb zenekarok: Mardi Grass Jazz Band, FunkFactory, Random Szerda a.k.a. Lámpás Zenekar a.k.a. Barabás Lőrinc és barátai, Mocsár Trió, Monophonic, Brass on Brass, Jerry Lee Lewis Memorial Band, Magányos Lelk, CRB - Radics Béla emlékzenekar"
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Barabás Lőrinc Eklektric

Barabás Lőrinc Eklektric eklektikus városi tánczenét játszó csapat a Muzsikus Világban.

Kéknyúl Hammond Band

Kéknyúl Hammond Band

Kéknyúl Trió

Kéknyúl Trió

Random Trip

Random Trip
Galéria
2008 05 28 Classic Times az Új Művész Étteremben
Muzsikus Portál

Nagy János

Nagy János

Nagy János zongoraművész-zeneszerző, a Free Style Chamber Orchestra művészeti vezetője, a Nagy János Trió vezetője, számos zenei produkció közreműködője.

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.