Formáció
Peet Project
Peet Project
A formációról
Peet Project
A székesfehérvári fiatalokból álló, zenéjében a jazz, a pop és a funky stílusjegyeit ötvöző formáció .A Jazzy rádió 2009-es dalversenyének fődíjasai.
A Jazzy rádió 2009-es dalversenyének fődíjasai. A fiatal zenekar lelke Ferencz Péter (Peet) hegedűs, zeneszerző és zenei producer, aki a hegedűt a szaxofonnal és a gitárral egyenrangú szólóhangszerként kezelve alakítja a szerzemények zenei irányát.

Péter 4 évesen kezdett klasszikus hegedűt tanulni, de 12-13 éves korában már könnyűzenei együttesekben is játszott, s 15 évesen kezdett felkérésre zenéket írni és felvenni egy kis home-stúdióban. A gimnáziumban Lőrincz Ádám billentyűssel fogott közös munkába, első szerzeményeik közül a Pink Spirit a budapesti Jazzy rádió II. dalversenyén döntőbe is került.

2009-ben megkezdődtek az első lemez munkálatai, amellyel párhuzamosan Mits Marci szaxofonos (Quimby, PASO, Unisex) is csatlakozott az immár Peet Project néven futó zenekarhoz.

Péter és Marci első közös munkája, a Be Free című felvétel nem is indulhatott volna sikeresebben, hiszen elnyerte a 90.9 Jazzy rádió 2009-es dalversenyének fődíját. A szerzemény felkerül a zenekar Pink Spirit címen megjelenő első EP-jére is, ahol lendületes, energikus hangvételével remekül egészíti ki a smooth jazz kompozíciókat.

A 2010. januárjában megjelent kiadvány másik meglepetése a Pély Barna közreműködésével megszólaló – és a James Brown-iskolát idéző – Funky Guy c. dal. A hazai megjelenés mellett az album a digitális zeneáruházakba is bekerül, így a világ szinte minden táján elérhető lesz.

 A Peet Project élőben Kovács Gergő basszusgitárossal és Vas Gyula dobossal kiegészülve lép fel, kitűnő hangulatú koncertjeiknek köszönhetően gyakori vendégek a fővárosi és vidéki klubok színpadán.

2012-ben a zenekarban Ferencz Péterrel, Lőrincz Ádámmal és Vas Gyulával közösen zenél a quintetté bővülést követően Szedlár Dávid basszusgitáros és Herold Péter szaxofonos
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Kertész Erika

Kertész Erika

Kertész Erika, az új utakat kereső énekesnő, az E.K.Avenue zenekar vezetője

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.