Zenész
Pál István
Pál István "Szalonna"
A zenészről
Pál István hegedűs :
"1980. június 6-án születtem Kárpátalja egyik leggyönyörűbb vidékén, a máramarosi hegyek tövében, Visken. Zenei indíttatásom szüleimtől Jancsó Katalintól és Pál Lajostól kaptam, hiszen mindketten zenetanárok. Édesapám mindamellett, hogy egykor a Kijevi Operaház karnagyaként dolgozott, hosszú évekig muzsikált szülőfalunkban lakodalmi zenészként. Nevéhez fűződik számos kárpátaljai népzenei gyűjtés, ezáltal magam is korán belecsöppentem ebbe a gyönyörű világba. Zenei tanulmányaim a tiszapéterfalvi zeneiskolában kezdődtek. Miután sikerűlt elsajátítanom a hegedülés technikai alapjait, édesapám elvitt a szomszédos faluba Murzsa Gyulához, akitől a régi cigányzenészképzés hagyományai szerint tanulhattam a mesterséget. Középiskolai tanulmányaim a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában zajlottak, ez az iskola, melyben egész életemre való szellemi tartalékot kaptam. 1995-ben kerültem Budapestre főiskolára. 2007-ben a Nyíregyházi Főiskola ének-zene, népzene szakán szereztem tanári diplomát. Az erdélyi népzenét először Blaskó Csabától, később Kálmán Pétertől tanultam. A Galga zenekar tagjaként évekig tercprímásként muzsikáltam. Az elmúlt években csatlakoztam a Fonó zenekarhoz szintén tercprímásként. A muzsikálás mellett rengeteg népzenei gyűjtést készítettem Erdélyben és Kárpátalján. A tanítással szintén egész korán kapcsolatba kerültem édesapám révén s ma már olyan tanítványaim is vannak szerte az ország területén, akik szintén ezt a szakmát, ezt a hivatást választották. Jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes  zenekarvezető prímásaként dolgozom.

Díjaim, kitüntetéseim:

1992. „Pro Cultura Hungarica“ díj (Tisza Együttes)
1993. Országos „Ki Mit Tud?“ Duna Tv különdíja
1999. „Népművészet ifjú mestere“
2006. eMeRTON díj (Fonó zenekar)
2006. „Artisjus“ Az év előadója cím"
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Pál István Szalonna és bandája

Pál István Szalonna és bandája a Muzsikus Világban.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs gyönyörű kávéháza, ahol a különleges atmoszférát teremtő környezetben egyedi hangulatú koncerteken ismerhetjük meg a magyar zenészek legjobbjait.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.