Zenész
Orosz Márton
Orosz Márton
A zenészről

Budapesten születtem 1979-ben.
Állítólag már kisgyerekkoromtól dobolni szerettem volna. Ennek akkor még nem igazán lett foganatja. A családom távol áll a zenéléstől s ezért a korai ambícióimat nem volt aki felkarolja. Szerencsére azért volt otthon néhány Led Zeppelin és Pink Floyd album, amiket már egész kiskoromban is hallottam. Azt hiszem ezek a felvételek az első konkrét zenei emlékeim (3-4 éves lehettem?).
Gyerekként mindez még tisztán akusztikai élményként jelent meg és nem is igazán voltam tisztában azzal, hogy ezt zenész bácsik hangszerek segítségével állítják elő. Egyszerűen volt, és teljesen elvarázsolt. Onnantól kezdve megszerettem a zenét, sőt sokkal inkább a benne rejlő különböző akusztikai élményeket- hiszen nem is tudtam még, mi az, hogy zene. Igaz, ezt azóta sem tudtam megfejteni.
A városi lét "kényszerpályára" állított és először gitározni kezdtem el (viszonylag csöndes és olcsó kezdet egy mindenáron zenélni szerető gyereknek). A vékony húrok közötti bogarászást azonban nem nekem találták ki. Véletlenül kerültem aztán a dobok közelébe, s azt mondták érdemes inkább azzal próbálkoznom, mert "nem akadt egyből össze a kezem". Nem kellett kétszer mondani. Így kezdtem el dobolni kb. 15 éves koromban, aminek következménye volt egy igazi középiskolás garázsbanda - beat, rock'n' roll! Ennek ellenére nem tudtam igazán megoldani a rendszeres gyakorlást, így több évig szinte nem is ültem a dobok mögé. Ebben az időben hallottam először az ausztrál őslakosok didgeridoo nevű hangszerét. Ez egy teljesen új, ismeretlen és elragadó akusztikai élményt adó hangszerszám volt - szerelem első hallásra.
A dobolásnak gyakorlatilag újrakezdőként fogtam neki 21-22 éves korom körül, amikor is sikerült végre megoldanom a gyakorlási gondjaimat és megvennem egy gyönyörű, metálzöld Amatit!!!

Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Orthent

Orthent együttes, a világzenei "újhullám" tagja
Galéria
2009 11 01 Orthent a Gödörben
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.