Zenész
Nyusztai Iván
Nyusztai Iván
A zenészről
Nyusztai Iván ütőhangszeres a Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió tagja.
Elkötelezettsége az indiai klasszikus zene iránt 1990-ből származik, amikor félretette a flamenco gitárt, és hosszabb időra Indiába utazott.

Személyes élményei a Delhiben megtapasztalt zenei életről, illetve a kint kötött barátságok előadóművészekkel együtt irányították figyelmét az észak-indiai tablá behatóbb tamulmányozása felé. Magyarországra való visszatérését követően szinte azonnal az itthoni tablá-játék legfontosabb művészéhez, Szalai Péterhez szegődött, akinek legelkötelezettebb tanítványává vált. Szalai a hangszer legnagyobb mestereinél, Ustad Alla Rakhánál és a fiánál, Zakir Hussainnél szerezte ismereteit.

A következő tíz év során gyakran volt alkalma a színpadon bemutatni tudását, többször kísérte a Calcutta Trio szitárművészét, Kozma Andrást, akit Pandit Ravi Shankar egyetlen európai tanítványaként ismer a közönség. Játszott még az amerikai száród-játékossal, Stephen Jamesszel.

2000-ben érdeklődése a dél-indiai klasszikus -vagyis az úgynevezett karnatak - zene felé fordult. Az a világhírű ütőhagnszeres virtuóz, Selvaganesh Vinayakram hatásának köszönhető, akitől hosszú évekig tanulta a jellegzetes dél-indiai keretdob, a kanjira játéktechnikáját. A kanjira mellett számos más indiai és olasz ütőhangszer elkötelezett játékosa.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Triginta Percussion

A Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió jelenlegi felállása 2007 tavaszán debütált Egyedi stílusát az adja, hogy tagjai az ösztönös invenciót intelligensen igyekszik összekapcsolni mindazzal, amit tanulmányaik során eddig megismertek a világ ütőhangszeres magaskultúráiból. Hangszertárukon és játéktechnikájukon kitörölhetetlen nyomot hagytak a közel- és távol-keleti ütőhangszeres régiókban szerzett zenei élményeik. Repertoárjukon saját invenciók éppúgy szerepelnek, mint hagyományos dél-indiai, úgynevezett karnatikus improvizációk, vagy Jáva és Bali varázslatos gamelánzenéjének megszólaltatása.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Nagy János

Nagy János

Nagy János zongoraművész-zeneszerző, a Free Style Chamber Orchestra művészeti vezetője, a Nagy János Trió vezetője, számos zenei produkció közreműködője.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.