Formáció
Nossa
Nossa
A formációról
Hornai Zóra és Zámbó Tamás, több közös produkcióban is részt vett már a korábban, majd Zóra közel fél éves külföldi vendégszereplése alakalmával ismerkedett meg brazilokkal, és általuk a brazil zenei és tánc kultúrával, ami ma a Nossa alapköve.

A Nossa zenekart tulajdonképpen a közönség hívta életre, mert a szerzőpáros egy véletlen rádiós szerepléskor döntötte el a banda sorsát. Egy Budapest Jazz Fesztiválos interjú alkalmával eljátszottak élőben egy brazil dalt is a Radio Cafe-ban, melyre számtalan reagálás érkezett a hallgatóságtól a szerkesztőségbe. „Mi ez a zene? Hol lehet a lemezt megvenni?„

Érthető… Megalakult a Nossa zenekar Simkó-Várnagy Mihály cselló művész bevonásával.

A népszerű brazil zenész, Ana Carolina dalainak feldolgozásait játszva indult a formáció 2006-ban. Később csatlakozott hozzájuk Weisz Nándor ütőhangszereken. Első fellépésük (2007) az M1 Televízió Főtér c. műsorában volt, majd a Budapest Fringe Fesztiválon találkoztak először a közönségünkkel. Weisz Nándort hamarosan a teendői másfelé szólították, és Varga Milán vette át az állandó ütős szerepét. Nándi most más módon vesz részt a zenekar életében. A következő év első felében egy remixet készít a kedvenc Nossa dalából.

             

Ma már a saját kompozíciók és a feldolgozások együtt alkotják koncertműsorukat. A saját szerzeményeiket magyar nyelven, az utóbbiakat pedig portugálul prezentálják.

A zenéjük nem a klasszikus értelemben vett pop hangszerelést és hangzásvilágot követi, mivel két gitáron, csellóval, ütőhangszerekkel és természetesen énekkel szólaltatják meg a dalokat. Az általuk játszott brazil latinos temperamentumú megszólalás még ismeretlen zenei terület nálunk.


Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Szirtes Edina

Szirtes Edina

Szirtes Edina "Mókus" hegedűművész, énekes, zeneszerző. Saját zenekaraival - köztük a Fabula Rasa és az FSCO - folyamatosan koncertezik Magyarországon és Európában egyaránt.

Fellépései

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz, ahol immár 5éve a kiváló nyári jazzkoncertek - a különleges környezetnek és a Borpincészet finom borainak köszönhetően - egyedi programokat adnak a minőségi eseményeket kedvelő látogatónak.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.