Formáció
Nossa
Nossa
A formációról
Hornai Zóra és Zámbó Tamás, több közös produkcióban is részt vett már a korábban, majd Zóra közel fél éves külföldi vendégszereplése alakalmával ismerkedett meg brazilokkal, és általuk a brazil zenei és tánc kultúrával, ami ma a Nossa alapköve.

A Nossa zenekart tulajdonképpen a közönség hívta életre, mert a szerzőpáros egy véletlen rádiós szerepléskor döntötte el a banda sorsát. Egy Budapest Jazz Fesztiválos interjú alkalmával eljátszottak élőben egy brazil dalt is a Radio Cafe-ban, melyre számtalan reagálás érkezett a hallgatóságtól a szerkesztőségbe. „Mi ez a zene? Hol lehet a lemezt megvenni?„

Érthető… Megalakult a Nossa zenekar Simkó-Várnagy Mihály cselló művész bevonásával.

A népszerű brazil zenész, Ana Carolina dalainak feldolgozásait játszva indult a formáció 2006-ban. Később csatlakozott hozzájuk Weisz Nándor ütőhangszereken. Első fellépésük (2007) az M1 Televízió Főtér c. műsorában volt, majd a Budapest Fringe Fesztiválon találkoztak először a közönségünkkel. Weisz Nándort hamarosan a teendői másfelé szólították, és Varga Milán vette át az állandó ütős szerepét. Nándi most más módon vesz részt a zenekar életében. A következő év első felében egy remixet készít a kedvenc Nossa dalából.

             

Ma már a saját kompozíciók és a feldolgozások együtt alkotják koncertműsorukat. A saját szerzeményeiket magyar nyelven, az utóbbiakat pedig portugálul prezentálják.

A zenéjük nem a klasszikus értelemben vett pop hangszerelést és hangzásvilágot követi, mivel két gitáron, csellóval, ütőhangszerekkel és természetesen énekkel szólaltatják meg a dalokat. Az általuk játszott brazil latinos temperamentumú megszólalás még ismeretlen zenei terület nálunk.


Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Fábián Juli

Fábián Juli

A magyar jazz legjobb énekesei közül is kitűnik különleges énektechnikájával, egyedi improvizációival. Kiváló muzsikusokkal alakított együttesének - a Fábián Juli Jazz Riffnek - fellépései minden fesztiválon és rendezvényen kiemelkedő eseménynek számítanak.

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.