Zenész
Németh Zoltán
Németh Zoltán
A zenészről
Németh Zoltán basszusgitáros :
 "  A zenét már kora gyermekkoromban családi körben megszerettem, és azóta is első számú örömforrása az életemnek. Annak idején otthon a lemezjátszón legtöbbször komolyzene ment, vagy megzenésített vers, avagy "csak" vers. Így hát nem volt nehéz megszeretni a zenét és az irodalmat. Közben a természettudományok is érdekeltek, sokáig nem tudtam eldönteni, hogy biológus vagy csillagász legyek.

   Negyedik gimi alatt azonban végleg elköteleztem magam a zene mellett, és ez irányban folytattam tanulmányaimat. A teljesség igénye nélkül: jazzkonzi, bécsi konzervatórium.

   Közben sokfelé megfordultam, különböző formációkkal jártuk az országot és Európát. Talán a leginkább említésre méltó ezek közül a Hot Jazz Band, amivel már a 80-as évek végén, 90-es évek elején nagy sikereket értünk el. Nagybőgőztem a kecskeméti szimfonikusoknál, számos német városban koncerteztünk, sőt lemezfelvételt készítettünk. Azonban az igazi szerelmem a fúziós zene volt, amiben el is kezdtem tevékenykedni: Piros bicikli Kecskeméten, majd a Relax Budapesten, később az Alapi Band. Alapi Pisti, az Edda gitárosa meghívott kitűnő szólólemezére basszusozni. Ez az album (kicsit átszerkesztett formában) jelenleg Amerikában épp megjelenés előtt áll.

   Ezután 7 év szünet, ami leginkább az aranyifjak csillogó, de számomra mégis kissé üres élete jegyében telt. Bejártam a világot, több mint 40 országban voltam a közel- kelettől távol-keletig, az orosz sztyeppéktől a dél-amerikai indián falvakig, Észak-Amerikától a Csendes-óceániai szigetekig. Hangszert nem vettem a kezembe mégis időnként azt vettem észre, hogy fejben gyakorlok. A felismerést lassan tett követte és elindult a kiváló Kabóca Project, mely amíg működött, az egyik legjobb világzenét jelentette számomra. Koncertek itthon és külföldön, rádiófelvételek. A Relax is újratöltődött, ennek manifesztuma lett az új lemez 2007-ben. Két további állandó zenekarom a Jazz4ever és a theFluid.

   Szeretem a természetet, érdekel a társadalombölcselet, filozófia, alternatív gyógyítás. Mivel több évet töltöttem az értékpapír szakmában, a gazdaságfilozófiai érdeklődésem is megmaradt. Élettapasztalataim, gondolataim szeretném írásban is továbbadni."
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Relax

Relax a Muzsikus világban.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Fodo

Fodo

Fodo - ifj. Födö Sándor - sokoldalú muzsikus, a Fábián Juli Jazz Riff, a Juhász Gábor Quintet, az Azuma Clan és még számtalan formáció tagja

Fellépései

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.