Zenész
Németh Zoltán
Németh Zoltán
A zenészről
Németh Zoltán basszusgitáros :
 "  A zenét már kora gyermekkoromban családi körben megszerettem, és azóta is első számú örömforrása az életemnek. Annak idején otthon a lemezjátszón legtöbbször komolyzene ment, vagy megzenésített vers, avagy "csak" vers. Így hát nem volt nehéz megszeretni a zenét és az irodalmat. Közben a természettudományok is érdekeltek, sokáig nem tudtam eldönteni, hogy biológus vagy csillagász legyek.

   Negyedik gimi alatt azonban végleg elköteleztem magam a zene mellett, és ez irányban folytattam tanulmányaimat. A teljesség igénye nélkül: jazzkonzi, bécsi konzervatórium.

   Közben sokfelé megfordultam, különböző formációkkal jártuk az országot és Európát. Talán a leginkább említésre méltó ezek közül a Hot Jazz Band, amivel már a 80-as évek végén, 90-es évek elején nagy sikereket értünk el. Nagybőgőztem a kecskeméti szimfonikusoknál, számos német városban koncerteztünk, sőt lemezfelvételt készítettünk. Azonban az igazi szerelmem a fúziós zene volt, amiben el is kezdtem tevékenykedni: Piros bicikli Kecskeméten, majd a Relax Budapesten, később az Alapi Band. Alapi Pisti, az Edda gitárosa meghívott kitűnő szólólemezére basszusozni. Ez az album (kicsit átszerkesztett formában) jelenleg Amerikában épp megjelenés előtt áll.

   Ezután 7 év szünet, ami leginkább az aranyifjak csillogó, de számomra mégis kissé üres élete jegyében telt. Bejártam a világot, több mint 40 országban voltam a közel- kelettől távol-keletig, az orosz sztyeppéktől a dél-amerikai indián falvakig, Észak-Amerikától a Csendes-óceániai szigetekig. Hangszert nem vettem a kezembe mégis időnként azt vettem észre, hogy fejben gyakorlok. A felismerést lassan tett követte és elindult a kiváló Kabóca Project, mely amíg működött, az egyik legjobb világzenét jelentette számomra. Koncertek itthon és külföldön, rádiófelvételek. A Relax is újratöltődött, ennek manifesztuma lett az új lemez 2007-ben. Két további állandó zenekarom a Jazz4ever és a theFluid.

   Szeretem a természetet, érdekel a társadalombölcselet, filozófia, alternatív gyógyítás. Mivel több évet töltöttem az értékpapír szakmában, a gazdaságfilozófiai érdeklődésem is megmaradt. Élettapasztalataim, gondolataim szeretném írásban is továbbadni."
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Relax

Relax a Muzsikus világban.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház. Õrmezõ tízemeletes házai között 2004-2012 között működött a Semmelweis Tibor és Péter Héderi Andrea által létrehozott csodálatos ékszerdoboz, ami - Pick Róbert koncertszervezésében - a muzsikusok háza lett pár év alatt.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.