Zenész
Nánási Péter
Nánási Péter
A zenészről
Először akkor kerültem közelebb az zenéléshez, amikor édesapám 9 éves koromban elvitt a zeneiskolába és a folyosón feltette a bűvös kérdést: "Milyen hangszeren szeretnél játszani?" Az egyértelmű válasz erre az volt, hogy gitáron, természetesen.
Ez a történet itt befejeződne abban az esetben, ha apukám nem tört volna le azzal a válasszal 2 másodperc alatt: "Nincs gitároktatás ebben a zeneiskolában" (1987-et írtunk, Hajdúböszörményben.)
A kérdés nem volt megválaszolva, ezért a második ötletem a zongora volt. A válasz megint egyértelmű volt: nincs zongoránk, nem áll módunkban vásárolni, és az iskola nem kölcsönöz ekkora hangszert.
Már csak egy tippem volt a hegedű, de ez már nem volt annyira lelkes kérés és apunak sem tetszett igazán.
- Miért nem tanulsz klarinétozni? - Nem tudtam mi az, viszont máig emlékszem apu hanghordozására és abból sejtettem, hogy ez a kérdés jóval előbb megszületett a fejében, minthogy beléptünk az iskola ajtaján. Úgyhogy bólintottam, nincs több észérvem, részemről nincs akadálya.
Az első klarinétórán 2 hangot tanultunk meg a hangszeren játszani. Miután hazamentem, az első dolgom az volt, hogy dalt írtam a rendelkezésre álló 2 hangból.
Ezt a dalt nem őriztem meg az utókornak, viszont így kezdődött különös kapcsolatom a zenével és gyakorlatilag az első pillanattól fogva természetesnek tűnt, hogy ez a barátság egy életre szól.
Kicsit később persze jött a Queen, és a rockzene, aztán a klarinétot mégis sikerült gitárra cserélni. Ekkoriban lettem középiskolás, ahol az első dolgunk az volt a kollégiumban, hogy zenekart alapítottunk. Nagyon rossz hangszereken játszottunk, viszont akkor tudtam meg a rockandroll lényegét: Nem a minőség számít, hanem a hangerő és a csápoló csajok a koncerten.
A gimnáziumból a Kőbányai Zenei Stúdió gitár tanszakára vezetett az utam, aztán meg az Eltére. Közben végig dolgoztam mint hangmérnök és gitártanár. Emellett zenéket írtam televízió-reklámokhoz, illetve színházi előadásokhoz. Ezeket a munkákat a mai napig végzem, persze szívesen írnék 25 másodpercnél hosszabb filmekhez is zenét, talán egyszer sikerül.
Számos zenekarban megfordultam az utóbbi években, sok kedves emberrel zenéltem együtt, közöttük olyanokkal is, akire azóta is őszintén felnézek akár szakmailag, akár emberileg.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Aiming For Sunday

Aiming For Sunday, az igényes, angol nyelven megszólaló rock-popzene
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Nagy János

Nagy János

Nagy János zongoraművész-zeneszerző, a Free Style Chamber Orchestra művészeti vezetője, a Nagy János Trió vezetője, számos zenei produkció közreműködője.

Fellépései

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs gyönyörű kávéháza, ahol a különleges atmoszférát teremtő környezetben egyedi hangulatú koncerteken ismerhetjük meg a magyar zenészek legjobbjait.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.