Zenész
Nagy Péter
Nagy Péter
A zenészről
1966-ban született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén tanult (Budapest). Több jazz és etno-jazz zenekarban játszott: Eichinger Band, Folkestra, Plastic Septet, Mirtill, Smooth trió, Romhányi Trió, Quartet B, E.P.Experiment, Pozsár Eszter zenekar és a Párniczky Quintet. 1994 és 1996 között a Jessica improvizatív kortárs zenekar, majd 1997 óta a Fragment tagja. Fellépett jelentős nemzetközi fesztiválokon: Novi Sad Jazz Fesztival '98, Transib Inter Jazz '99, Zágráb Nemzetközi Jazz Napok '99. Részt vett kortárs színházi darabok alkotásában és előadásában is. Jelenleg a Nigun mellett tagja a Szapudi-Nagy-Gavallér Triónak.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Eichinger Tibor Quartet

Eichinger Tibor Quartet

Lakatos Ágnes Quartet

A Lakatos Ágnes Quartet, a kiváló énekesnő jazzformációja, egy új vállalkozás, mely a main stream jazz modernebb vonalát követi.

Nigun

Nigun, Párniczky András zenekara A Nigun együttest Párniczky András gitárművész alapított 2001-ben. Európában a Nigun az egyetlen olyan jazz-zenekar, amelyik a kelet-európai klezmer hagyomány alapjain határozza meg stílusát. Gyakran és szívesen dolgoznak vendégművészekkel, ennek eredményeként készült el legutóbb kiadott, harmadik lemezük az izraeli szaxofonos Daniel Zamirral (Bale Kulturnik, Etnofon Records, 2006). Ugyan ebben az évben a zenekar tagjai részt vettek John Zorn darabjának, a Cobrának budapesti produkciójában, a Művészetek Palotájában a szerző irányításával. A Nigunnak 2007 óta rendszeres, visszatérő vendégművésze Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio), állandó vendég Lukács Miklós is de felléptek már Dresch Mihály és Szabó Dániel közreműködésével is. 2009.-ben Darriau és Lukács Miklós vendégszereplésével új lemez anyagot vettek fel, amelynek megjelenése a közeljövőben várható.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Kertész Csaba

Kertész Csaba

Kertész Csaba gitáros, a Maszkura és a Tücsökraj zenekar gitárosa

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.