Zenész
Nádor Dávid
Nádor Dávid
A zenészről
Nádor Dávid dobos:
Szegeden született 1984-ben, zenész családban. 3 éves korában költöztek ki Spanyolországba, ahol általános iskolát végezte. 1995-ben Argentinában folytatták életüket, ahol néhány év múlva valósult meg gyerekkori álma: 15 évesen kezdett el dobolni tanulni! . A rock zene volt a mindene, a funk és a latin zene mellett, no meg persze a tango.

Ugyan nehéz döntés volt, de 2004-ben felmerült a lehetőség, hogy Magyarországra költözzön zenét tanulni, melyet a csepeli Egressy Béni Zeneművészeti SZKI-ban kezdett, ahol Pusztai Csaba mestertől nagyon sokat tanult. Ez volt az első komoly találkozásom a jazz zenével. Az iskolának köszönhetően sok kiváló zenésszel hozta össze az élet, akikkel ma is együtt muzsikál.

Későbbi tanárai akik, mind szakmailag, mind emberileg meghatározó voltak számára: Nesztor Iván tanár úr, majd Kőszegi Imre volt az aki újabb zenei lehetőségek felé nyitotta fel szemeit a maga szigorú, de igazságos stílusában.

2007-ben vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol már várták zenésztársai is. Céljuk a zene szeretetének átadása, és meglévő zenei tudásuk még magasabb szintre való eljuttatása. Nagy megtiszteltetés együtt muzsikálni velük ebben a quartet-ben, és egy kiváló énekest kísérni.

2007 nyarán a Jazzfriend Five nevű formációval megnyerte a (Országos) Balatonfüredi Jazz Tehetségkutató versenyt, ahol a döntőben Oláh Dezső Once More című szerzeményét is játszották, melynek eredménye nem csupán a versenyen való kiváló szereplésének helyben történt elismerése lett, hanem egy interjú meghívás is, melyet az MTV Kultúrház c. műsorában készítettek.

A magyar jazz élet következő jeles képviselőivel zenélt már együtt: Horváth Plutó József, Csepregi Gyula, Ifj. Szakcsi Lakatos Béla, Egri János, Horváth Gyula, Farkas Norbert, Fenyvesi Marci, Borbély Miklós, Pecek Krisztián
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Nádor Duó

Nádor Duó a Muzsikus Világban.
Galéria
2007 07 10 Horváth Gyula és barátai a Muzsikus Kávéházban
2007 11 17 Duka Jazz Quartet az Adler Kávéházban
Muzsikus Portál

Oláh Dezső

Oláh Dezső

Oláh Dezső jazz-zongorista, zeneszerző, a fiatal generáció egyik legnagyobb tehetsége. Saját zenekaraival és kiváló énekesnőkkel közös munkáiban is a legjobb hagyományok folytatója.

Fellépései

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.