Zenész
Micheller Myrtill
Micheller Myrtill
A zenészről
Micheller Myrtill neve több mint egy évtizede ismerős a hazai zenei életben. Diplomás jazz-ének művész és tanár lévén számos formációban hallhattuk már hangját: a Bergendy Szalonzenekarral, az Ungár Zenekarral; vokalistaként több mint 40 zenei kiadványon közreműködött, többek között: Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István.

A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve a Benkó Dixieland Band igen gyakori vendégművésze. A  Meseautó című filmzenéjének feléneklése szintén az Ő nevéhez kötődik az Escape együttes közreműködésével.

2006-ban két nemzetközi versenyről is díjjal tért haza. A Németországban megrendezett Voice and Guitar nemzetközi ének-gitár duó versenyen 55 versenyző közül a legjobb 8 között díjazták Pintér Tibor gitárossal. Ennek folyományaként megjelentette SAME AS YOU című lemezét (2006), melynek ritka érdekessége, hogy Myrtill énekhangja mellett mindössze egy gitár hangzik fel zenei kíséretként. A lemez 2007-ben jelölve lett a MAHASZ által kiadott Fonogram díjra az év hazai jazz albuma kategóriában. 2006-ban a Finnországban rendezett Lady Summertime jazz énekversenyről pedig III. díjjal tért haza. Saját zenekarával állandó fellépője a hazai kluboknak, fesztiváloknak, és számos céges rendezvényre kap felkérést.

2007 júniusában a Magyar Hírlap Az ötven legsikeresebb fiatal című kiadványában szerepelteti. A Szombat esti láz egyik énekesnője és a Megasztár énektanára saját nevén két szóló albumot készített már, de 2008-ban új lemezzel mutatkozik be SAVE THE LAST DANCE FOR ME címmel, melynek pikantériáját a hagyományosan megszokott zongora, gitár, bőgő, dobok mellett ütőhangszerek és egy vonós négyes adja. A repertoárból természetesen most sem hiányoznak a jól ismert örökzöldek a teljesség igényét kielégítő, ám  a jókedvet sem nélkülöző hangszerelésekben.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duó

Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duó a Muzsikus Világban
Galéria
2009 11 05 BJO a BJC-ben
Muzsikus Portál

Kertész Csaba

Kertész Csaba

Kertész Csaba gitáros, a Maszkura és a Tücsökraj zenekar gitárosa

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.