Zenész
Markó Ádám
Markó Ádám
A zenészről
Markó Ádám dobos, a Special Providence tagja

1982 jan.26-án Budapesten, muzsikus családban született. Édesapja és Édesanyja is komolyzenészek, ezért gyermekkorától központi szerepet játszott életében a zene. 4 éves korától elkezdett zenére \"ütögetni\"; már akkor elhatározta, hogy ezzel szeretne foglalkozni életében. 1988-1996-ig tanult Balázs Oszkár, majd Kovács Tibor növendékeként a Budapesti Aelia Sabina Zeneiskolában. 1996 őszén felvételt nyert Nesztor Ivánhoz és 2001-ig nála tanult. Itt kezdett el komolyabban foglakozni a jazz zenével, az improvizációval és hogy hogyan kell a zenében dobosként gondolkodni. 2001-ben felvették a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol 2006-ban végzett. Tanárai Sramkó János, Solti János,Jávori Vilmos, Babos Gyula, Tóth János Rudolf. 2003-ban megalapítják zongorista barátjával Cséry Zoltánnal a Special Providence formációt, amivel céljuk saját muzsikát létrehozni, önmagukat kifejezni. A zenekarnak eddig 2 lemeze jelent meg, sikerrel koncerteznek itthon és külföldön egyaránt.(Anglia,Szlovákia,Románia). 2009 -ben meghívottjai voltak a London Jazz fesztiválnak, amely az egyik legrangosabb zenei esemény a világon.
2009-ben szlovák gitáros barátjával David Kollar-al alapít egy jazz/experimental triót, amellyel koncerteztek szerte európában (Szlovákia,Csehország,Lengyelország,Szerbia,Bulgária,Görögország) és meghívottjai voltak az athén-i Technopolis Jazz Fesztiválnak.
Ezek mellett közreműködik számos pop/rock produkcióban mint sessionzenész.
 
www.myspace.com/adammarko
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Special Providence

Special Providence - több műfajból merítő, forrásaiként a fúziós jazzt, jazzrockot, spirituális és progresszív zenéket és életérzéseket megnevező zenekar.
Galéria
2007 07 02
Muzsikus Portál

Fodo

Fodo

Fodo - ifj. Födö Sándor - sokoldalú muzsikus, a Fábián Juli Jazz Riff, a Juhász Gábor Quintet, az Azuma Clan és még számtalan formáció tagja

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.