Zenész
Kollmann Gábor
Kollmann Gábor
A zenészről

1970 Május 4.-én született Sopronban, 1999-ben szerezett diplomát a Liszt Ferenc Zeneegyetem jazz szaxofon szakán. Nagy hatással voltak rá Zbigniew Namyslowski és Harry Sokal kurzusai. Az elmúlt években számos európai jazz zenésszel együtt lépett fel quintetben, többek között Lee Harper-el (trp.,USA); Eric Kleinschuster-el ( tromb., A); Heinz von Hermann-al (ts.,fl., D); Ladislav Fidri-vel (trp., HR). A BJO-nak megalakulása óta tagja . Jelenleg a Fourtunes, A Ricardo Salsa Club, a Malek Andrea Band tagja.1999-től 2004-ig volt a Pege Quartet tagja.

Fontosabb koncertek: Music Academy Regensburg; Jazzdays Ebergsberg; Világkiállítás Hannover; Jazzfestival Bingen; 37.,38. Montreux Jazz Festival; Cannes MIDEM 2004, Jazzfest Gronau 2004, Müncheni Magyar Intézet, Párizsi Cseh Intézet, Nagykanizsai Jazz Fesztivál; Debreceni Jazz Fesztivál, Művészetek Völgye; Balatonboglári Jazz Fesztivál; Sziget Fesztivál; stb.

Az ausztriai Schagerl cég magyarországi endorser-ének kérte fel 2004-ben az újonnan megjelenő szaxofonjaik bevezetéséhez.

Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Budapest Jazz Ochestra

A Budapest Jazz Ochestra 1998-ban alakult Magyarország egyetlen professzionális big band-jeként, és a tradicionális big band felállást követi: 5 szaxofon (2 tenor szaxofon, 2 alto szaxofon, 1 bariton szaxofon), 4 posan (3 harsona, 1 basszus harsona), 4 trombita, valamint a zongorából, bőgőből, gitárból és dobból álló ritmusszekció. A Budapest Jazz Orhestra elsődleges céljai közt szerepel az, hogy muzsikusai elsajátítsák azt a fajta sokszínű játékmódot, amit a műfaj sokrétűsége megkövetel annak művelőitől. Mindezek mellett a legfontosabb feladatuknak tartják a jazz eljuttatását a műfaj iránt fogékony közönséghez, megmutatva számukra, hogy milyen is ez a muzsika, hogy honnan hová fejlődött az évtizedek alatt, megismertetni velük mind azokat az előadókat, akik mérföldkövei voltak ennek a zenének.

For Tunes

For Tunes a Muzsikus Világban

Kollmann Gábor Band

Kollmann Gábor Band
Galéria
2009 11 05 BJO a BJC-ben
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.