Zenész
Kollmann Gábor
Kollmann Gábor
A zenészről

1970 Május 4.-én született Sopronban, 1999-ben szerezett diplomát a Liszt Ferenc Zeneegyetem jazz szaxofon szakán. Nagy hatással voltak rá Zbigniew Namyslowski és Harry Sokal kurzusai. Az elmúlt években számos európai jazz zenésszel együtt lépett fel quintetben, többek között Lee Harper-el (trp.,USA); Eric Kleinschuster-el ( tromb., A); Heinz von Hermann-al (ts.,fl., D); Ladislav Fidri-vel (trp., HR). A BJO-nak megalakulása óta tagja . Jelenleg a Fourtunes, A Ricardo Salsa Club, a Malek Andrea Band tagja.1999-től 2004-ig volt a Pege Quartet tagja.

Fontosabb koncertek: Music Academy Regensburg; Jazzdays Ebergsberg; Világkiállítás Hannover; Jazzfestival Bingen; 37.,38. Montreux Jazz Festival; Cannes MIDEM 2004, Jazzfest Gronau 2004, Müncheni Magyar Intézet, Párizsi Cseh Intézet, Nagykanizsai Jazz Fesztivál; Debreceni Jazz Fesztivál, Művészetek Völgye; Balatonboglári Jazz Fesztivál; Sziget Fesztivál; stb.

Az ausztriai Schagerl cég magyarországi endorser-ének kérte fel 2004-ben az újonnan megjelenő szaxofonjaik bevezetéséhez.

Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Budapest Jazz Ochestra

A Budapest Jazz Ochestra 1998-ban alakult Magyarország egyetlen professzionális big band-jeként, és a tradicionális big band felállást követi: 5 szaxofon (2 tenor szaxofon, 2 alto szaxofon, 1 bariton szaxofon), 4 posan (3 harsona, 1 basszus harsona), 4 trombita, valamint a zongorából, bőgőből, gitárból és dobból álló ritmusszekció. A Budapest Jazz Orhestra elsődleges céljai közt szerepel az, hogy muzsikusai elsajátítsák azt a fajta sokszínű játékmódot, amit a műfaj sokrétűsége megkövetel annak művelőitől. Mindezek mellett a legfontosabb feladatuknak tartják a jazz eljuttatását a műfaj iránt fogékony közönséghez, megmutatva számukra, hogy milyen is ez a muzsika, hogy honnan hová fejlődött az évtizedek alatt, megismertetni velük mind azokat az előadókat, akik mérföldkövei voltak ennek a zenének.

For Tunes

For Tunes a Muzsikus Világban

Kollmann Gábor Band

Kollmann Gábor Band
Galéria
2009 11 05 BJO a BJC-ben
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház. Õrmezõ tízemeletes házai között 2004-2012 között működött a Semmelweis Tibor és Péter Héderi Andrea által létrehozott csodálatos ékszerdoboz, ami - Pick Róbert koncertszervezésében - a muzsikusok háza lett pár év alatt.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.