Zenész
Kecskés Mónika
Kecskés Mónika
A zenészről
Kecskés Mónika orgonaművész-tanári, zeneelmélet-tanári és egyházzenész diplomáit kitüntetéssel 1996-ban nyerte el a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Jelenleg a csembaló tanszak IV. évfolyamán tanul.

A Zeneakadémia doktori iskolájának növendékeként doktori munkáját 2002-ben summa cum laude minősítéssel védte meg.

Tanulmányokat folytatott a londoni Királyi Zeneakadémián (Royal College) Nicholas Danby és David Titterington vezetésével, valamint a bécsi Zeneművészeti Egyetemen Michaele Radulescu-nál. Részt vett többek között Luigi Ferdinando Tagliavini, Olivier Latry, Harald Vogel, Jacques van Oortmerssen mesterkurzusain.

Számos nemzetközi orgonaverseny díjnyertese. A Szekszárdi Buxtehude-Bach Nemzetközi Orgonaverseny, valamint az 1999. évi Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny döntőjébe jutott. 1998-ban a Győri Nemzetközi Orgonaverseny győztese, valamint az 1999-es 5. Nemzetközi Lotharingiai Orgonaverseny első helyezettje.

1995-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesült. 2001-ben elnyerte a Magyar Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt Fischer Annie-ösztöndíj teljes összegét.

Európa számos országában (Hollandia, Luxemburg, Németország, Románia, Szlovénia stb.) koncertezett.

1997-ben egyházi ének tárgyat tanított a zsámbéki Apor Vilmos Tanárképző Főiskolán, 1999-2002-ig a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola egyházzene tanszakának orgona és népének tanára volt. A Kórusiskola az egyházzenei képzést az általa írt kerettanterv alapján valósította meg.

Emellett 1996-tól folyamatosan tanít zeneelméletet, basso-continuo játékot és orgonát a Szent István Király Zeneiskola Zeneművészeti Szakközépiskolában.

17 éves kora óta kántorizál. 1995-től a budapesti Római Katolikus Egyetemi Lelkészségen, és a zugligeti Szent Család plébániatemplomban teljesített orgonista szolgálatot, valamint a Magyar Szentek Templomában vezette a plébánia szkóláját. 2002 októbere óta a Pesti ferences Templom orgonistája és egyházzenei igazgatója.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

LeVezzose kamaraegyüttes

LeVezzose kamaraegyüttes
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház. Õrmezõ tízemeletes házai között 2004-2012 között működött a Semmelweis Tibor és Péter Héderi Andrea által létrehozott csodálatos ékszerdoboz, ami - Pick Róbert koncertszervezésében - a muzsikusok háza lett pár év alatt.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.