Zenész
H.Magyar Kornél
H.Magyar Kornél
A zenészről
H.Magyar Kornél ütőhangszeres a Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió tagja.
Nyolc év zongoratanulmányai után, 14 évesen kezdett először ütőhangszerekkel foglalkozni, és az évek során figyelme egyre inkább a távol-keleti ritmika felé fordult.

1999-ben ösztöndíjat nyert az indonéziai Sekolah Tinggi Seni Indonesia művészeti akadémia tradicionális zenei szakára, ahol a jávai gamelánzene erőteljes, dinamikus nyugati dialektusát tanulmányozta. Mesterénél, Mamat Rahmatnál később Bécsben tanult tovább hangszerén, a kendang nevű jávai kézidobon.

Régi vágya teljesült, amikor 2003-ban először kerülhetett személyes kapcsolatba a dél-indiai zenével. Az alapokat a Budapesten élő ütőhangszeres, Murugan Mohan mutatta be neki, később Nyusztay Ivánnál tanult tovább a dél-indiai mridangam nevű hangszeren, amely funkciójában, jelentőségében leginkább a tabla déli megfelelőjének tekinthető. 2005 végén személyes kapcsolatba került jelenlegi mesterével, Trichy Sankarannal, a dél-indiai klasszikus zene egyik nemzetközileg elismert, kultikus előadójával.

H.Magyar Kornél az indiai és a jávai hagyományos zenék és ritmikai megoldások közti kapcsolatokat keresi, illetve lehetséges alkalmazásukat az európai kortárs zenében. Tagja a Triginta ütőhangszeres triónak (Nyusztay Ivánnal és Szabó Mátyással). Játszott az Amadinda Ütőegyüttessel, Cserepes Károly Ipomea zenekarában, Juhász Gáborral, Lantos Zoltánnal, Lukács Miklóssal, Mamat Rahmattal, Monori Andrással, a Syntax Cinema Orchestrával, Szalai Péterrel, Szandai Mátyással, Vázsonyi Jánossal
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Triginta Percussion

A Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió jelenlegi felállása 2007 tavaszán debütált Egyedi stílusát az adja, hogy tagjai az ösztönös invenciót intelligensen igyekszik összekapcsolni mindazzal, amit tanulmányaik során eddig megismertek a világ ütőhangszeres magaskultúráiból. Hangszertárukon és játéktechnikájukon kitörölhetetlen nyomot hagytak a közel- és távol-keleti ütőhangszeres régiókban szerzett zenei élményeik. Repertoárjukon saját invenciók éppúgy szerepelnek, mint hagyományos dél-indiai, úgynevezett karnatikus improvizációk, vagy Jáva és Bali varázslatos gamelánzenéjének megszólaltatása.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Hodek Dávid

Hodek Dávid

Hodek Dávid, a különleges tehetségű dobos, aki - fiatal kora ellenére - már nemzetközi fesztiválok elismert zenésze együttesével, a Hodek Dávid Quartettel.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.