Formáció
Göncölszekér
Göncölszekér
A formációról
Göncölszekér zenekar, a kortárs költők verseinek megzenésítője

Az együttest hárman hí­vták életre, de már akkor is volt, aki legalább kettőt, ha nem hármat ért. Baló András Márton mandolinon, bendzsón, harmonikán, háromhúros brácsán és harangjátékon, Erdősi Péter gitáron játszik, Fekete Dániel pedig furulyákon, blockflötéken, koncertinán, sőt az egyik dalban, amelyik egy felkötött skót haramiáról (szabadságharcosról) szólt, még a dudát is megszólaltatta. Mivel ez egy vokális műfaj, adódik az éneklés is, külön és egyszerre, a többszólamú kompozí­ció törvényeinek szorí­tásában, Avar Judit magánénektanár irányításával. A trióhoz rövidesen csatlakozott Barthó Zoltán, majd vett egy akusztikus basszusgitárt - főképpen azért, mert a hangszeres tudásnak már a birtokában volt -, és együtt gyorsan fel is vették az Egy 30 éves férfi című kislemez anyagát. Amikor aztán Fekete a honvágya elől külföldre menekült, a zenebohóci poszt megüresedett. Az együttesből ketten is kí­sérleteztek azzal, hogy tehetségüket megcsillantsák a hegedű nevű hangszeren, éppen ezért nagy megkönnyebbülés vett erőt a zenekaron, amikor egy valódi hegedűjátékos lépett a szí­nre Harkányi László személyében, aki azonban, mihelyt tudomást szerzett arról, hogy Fekete Angliában tartózkodik, tüstént utána eredt. Ő viszont, amint értesült, hogy Harkányi a nyomában van, visszaszökött Magyarországra. A rövid ideig tartó újabb trió felállás után tehát ismét összeállt az eredeti négyes és elkészítette a minden perc itthagy című nagylemezt, amely a Gryllus Kiadónál jelent meg. Barthó kisvártatva távozott, őt Balog Péter váltotta, az akusztikus basszusgitár és más húros hangszerek, mint például a zongora jeles ismerője, aki egyben hangmérnökként is jegyzi a zenekar eddigi két lemezét.

Az együttes jelenlegi tagjai így Baló András Márton, Balog Péter, Erdősi Péter és Fekete Dániel, akik kortárs versek megzenésítésének szentelik az életüket.

Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Fábián Juli

Fábián Juli

A magyar jazz legjobb énekesei közül is kitűnik különleges énektechnikájával, egyedi improvizációival. Kiváló muzsikusokkal alakított együttesének - a Fábián Juli Jazz Riffnek - fellépései minden fesztiválon és rendezvényen kiemelkedő eseménynek számítanak.

Fellépései

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz

Pannonhalmi Jazzterasz, ahol immár 5éve a kiváló nyári jazzkoncertek - a különleges környezetnek és a Borpincészet finom borainak köszönhetően - egyedi programokat adnak a minőségi eseményeket kedvelő látogatónak.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.