Helyszín
Fuga - Budapesti Építészeti Központ
Fuga - Budapesti Építészeti Központ
A helyszínről
Fuga - Budapesti Építészeti Központ, ahol jazz és a klasszikus zene is otthon van.

A FUGA Klub programok részeként 2009 október 2-án indult a FUGA Jazz Klub, ahol minden pénteken este fél nyolctól a hazai jazz élet legismertebb művészei mellett a fiatalabb generáció kiemelkedő tehetségeinek zenekarai lépnek fel. A legendás Petőfi Sándor utcai jazz klub /Építők Műszaki Klubja/ a hatvanas-hetvenes években már a hazai jazz élet egyik legelső helyszíne volt. Októbertől ugyanebben az épületben, csak ezúttal a földszinten lévő nagyteremben zajlanak majd a koncertek.

A programok összeállításánál szempont volt, hogy olyan zenekarok játsszanak, akiknek sajátos megszólalásuk, repertoárjuk van, és formailag is igényes kompozíciókkal lépnek a közönség elé. Minden hónap első péntekén a László Attila–Oláh Kálmán Quartet az est házigazdája, de a 2009. évben havonta egy-egy alkalommal olyan zenei különlegességekre is sor kerül, mint a magyar jazz szaxofonosok, jazz zongoristák vagy a jazz gitárosok estje. A koncerteken közreműködnek a hazai jazz élet legjelesebb képviselői. Az estek külön érdekessége lesz, hogy minden második alkalommal a koncert két része között a kortárs táncművészet képviselői jelennek meg rövid előadásokkal, performanszokkal, LadányiI Andrea és Angelus Iván művészeti vezetésével.

A FUGA Jazz programjainak összeállítója és szerkesztője László Attila.
Helyszín adatok
Cím: 1052 Budapest Petőfi Sándor u. 5.

Telefon: +36-1-266-0837
Email:
Honlap: www.fuga.org.hu
Következő Események
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Galériák
Muzsikus Portál

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint gitáros, aki saját triója mellett a Transform Quintet tagja, rendszeresen fellép Gereben Zitával, Harcsa Veronikával és még sok kiváló muzsikussal.

Fellépései

Nyitott Műhely

Nyitott Műhely

Nyitott Műhely, a Déli Pályaudvar szomszédságában található koncerthely, kiállítási tér, irodalmi estek helyszíne, ahol a kultúra legkülönbözõbb területein alkotó emberek bukkantak fel, hogy újabb és újabb színekkel gazdagítsák az ittlétet.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.