Formáció
Free Style Chamber Orchestra
Free Style Chamber Orchestra
A formációról
Az együttes, ahová mindenki máshonnan érkezett, de ugyanoda találtak haza.
          A Free Style Chamber Orchestra nem csak elnevezésében sugall szabadságot: 15 tagjának közös célja a határok és klisék nélküli muzsikálás, amely az előadók különböző zenei hátteréből és a minket körülvevő világ kulturális sokféleségéből fakad.
      "A Free Style Chamber Orchestra olyan, mint a mesteri ügyességű koktélkeverő: a zenei műfaji határokat átlépve mixerükbe fenntartások és előítéletek nélkül beledobálnak mindent, amit ízletesnek találnak, a különböző stílusú, különböző korokból származó zenei motívumokat, látványosan megkavarják, és ebből valami olyan fantasztikus zenei koktél keveredik, hogy a hallgató csak bódultan kortyolgatja, majd nyújtja a poharát, és kéri a következő adagot.”  www.ujszo.com
   Az együttes az eddig eltelt időben részese lett a hazai koncertéletnek, felléptek a nevesebb fesztiválokon.
Az elmúlt évek jelentősebb koncertjei:
2008 - Pozsonyi Jazz Napok, Pozsony,
2008 - Pozsonyi Jazz Napok, Komárom
2008 - Művészetek Palotája, Zsoldos Béla születésnapi koncert
2008 - Művészetek Palotája önálló koncert
2007 - Dresden Jazz Festival
2007 - Ünnepi Hangverseny Szlovák Radio hangversenyterme
2007 - Uránia Nemzeti Filmszínház, Tavaszi Fesztivál
2006 - Fringe fesztivál, fődíj
2005 - MOL Jazz Fesztivál

2006 tavaszán jelent meg az együttes első CD-je „Pop Music” címmel a Classic Sound records gondozásában. Az albumon a címadó dalon kívül – mely Borlai Gergő és Lukács Péter szerzeménye – Nagy János kompozíciói hallhatók.
2007-ben a hazai zenei élet kiemelkedő jazz együttesével, a Borlai Gergő vezette European Mantrával közösen készítettek albumot, 21 címmel.
2008 őszén pedig egy koncertalbum, melynek címe Pannon Kelta Tánc.

Az együttes 2008 nyarán egy nagyobb átalakuláson ment át, mely részben személyi, s ennek következtében zenei is. Kisebb létszámban, de zeneileg rugalmasabban, energikusabban folytatják a megkezdett munkát. A Pozsonyi Jazznapokon már ebben a felállásban mutatkozott be az együttes és a fogadtatás igazolta a váltás helyességét.

Tagok:
Nagy János - zeneszerző, zongora, Csonka Gábor - hegedű, Frankie Lato - hegedű, Szirtes Edina – zeneszerző, hegedű, ének, Kézdy Luca - zeneszerző, hegedű, Haraszti Krisztina - brácsa, Kertész Endre - cselló, Kalmus Felicián - zeneszerző, cselló, Szappanos György - basszusgitár, Berdisz Tamás - dobok, Pálhegyi Máté - fuvola, Zsemlye Sándor - szaxofon, Blaskó Mihály – fagott, Szerényi Béla - tekerőlant.

 Az együttes különleges színfolt a hazai zenei életben hangszer-összeállítását, zenéjét és zenei képzettségét tekintve is. Ilyen jellegű és színvonalú zenei produkcióra eddig még nem volt itthon példa, de a magyar népzene erőteljes szerepe miatt talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy a világon sem. 
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
2009 08 14 FSCO a Pannonhalmi Jazzteraszon
Muzsikus Portál

Fritz Joe

Fritz Joe

Fritz Joe klarinétos, a magyar swing egyik legkiválóbb szólistája. Tradícionális, mégis egyedi ízű, virtuóz játékát a Fritz Joe Quintet, a Fritz-Marosi Quartet és még számos formáció frontembereként élvezhetjük.

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.