Zenész
Erdő Zoltán
Erdő Zoltán
A zenészről
Erdő Zoltán szaxofonos, az Oláh Dezső Septet, az Abrakazabra és a Jazz7 együttes tagja.

Szerencsi születésű frissdiplomás klarinétművész, aki nyolc éves korában kezdett igazából a zenével ismerkedni. Tizenhárom éves amikor a zsűri különdíját kapja a VI. Országos Klarinétversenyen Budapesten. Középfokú tanulmányait később a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd 2000-ben részt vett Michel Arrignon a Paris  Conservatoire ,2001-ben Kovács Béla a Zeneakadémia Kossuth-díjas klarinétprofesszorának,2003-ban Wenzel Fuchs a Berlin Philharmoniker szólóklarinétosának,2006-ban Rozmán Lajos Liszt-díjas klarinétművész,majd 2008-ban Berkes Kálmán a tokiói Musashin Akadémia klarinétprofesszorának mesterkurzusán. 2003 és 2005-ben a Zempléni Művészeti Fesztivál fellépője. 2006-ban veszi át klarinéttanári diplomáját a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében.  Még ugyanebben az évben sikeres felvételi vizsgát tesz a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinétművész szakára, ahol 2008-ban tartja diplomahangversenyét. Több ízben lépett már a közönség elé a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon, vagy vendégeskedett külföldi szimfonikus zenekarok klarinétosaként legtöbbször Olaszországban,Ausztriában,Németországban és Svájcban. 2006-ban eredményesen szerepelt a torinói Marco Fiorindo nemzetközi klarinétversenyen, valamint 2005-ben és  2007-ben a carlinoi nemzetközi klarinétversenyen, majd 2008-ban a ljubljanai nemzetközi klarinétversenyen. 2008 nyarán a Miskolci Kamarazenei Nyár c. klasszikuszenei rendezvénysorozat fellépője. Klarinéttanárai voltak:Bálint Béla, Sándor Ferenc, Novák András, Szitka Rudolf és Szatmári Zsolt. Már diákévei alatt lehetősége nyílott olyan neves hangszeres művészekkel, karmesterekkel és zenekarokkal együtt dolgozni, mint Kocsis Zoltán, Selmeczi György, Medveczky  Ádám, Török Géza, Drahos Béla, Krausz Adrienn, Szegedi Anikó, Botvai Károly, Rozmán Lajos, Berkes Kálmán, a Reményi Ede Kamarazenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok. 2009 nyarán meghívást kapott egy észak-amerikai körútra, ahol több amerikai és kanadai nagyvárosban fog koncertet adni, népszerűsítve ezzel a a tárogatót mint egyetlen magyar eredetű fúvóshangszert, valamint egy másik felkérést az Ivano-Frankovszk-i Filharmonikus Zenekar (UA) karmesterétől egy klarinét versenymű bemutatására zenekarral a 2009/2010 évi koncert-sorozatukban. 2009 novemberétől a budapesti Készenléti Rendőrség Zenekarának (Hungarian Police Band) munkatársa, rendőr zászlós.                          

  Tizenöt éves kora óta ismerkedik a jazz-el és a szaxofonokkal, azóta több hazai együttes állandó tagja vagy vendég fellépője. Stúdió munkák, videoklipek és televíziós szereplések mellett 4 hanglemezen közreműködött szaxofonosként. 2008 februárjában a Kodály Folk Projekt nevű formációval meghívást kaptak Lengyelországba a III. Sziléziai Nemzetközi Jazzfesztiválra. 2009-től játszik az Oláh Dezső Septetben, amellyel már többször koncerteztek a Művészetek Palotájában, a Budapest Jazz Club-ban,a Columbus Jazz hajón,a budapesti Francia Intézetben vagy a Magyar Rádióban Márvány termében. Várhatóan 2009 novemberében készítik el első lemezüket a Hunnia Records és az EMI gondozásában. 2009 nyarán csatlakozott az Abrakazabra zenekarhoz így lehetősége nyílott olyan neves hazai énekesekkel is színpadra lépni mint Horváth Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Tóth Vera..
  Immáron nyolcadik éve foglalkozik klarinét tanítással. Jelenlegi és volt tanítványai között épp úgy találhatunk országos és megyei I. helyezettet, mint nemzetközi klarinétverseny győztesét, valamint zenei konzervatóriumban és zeneművészeti főiskolán továbbtanulót. Jelenleg a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI klarinéttanára.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Jazz7

Jazz7 együttes - a jazztől a latin zenén át a funkyig.

Oláh Dezső Septet

Oláh Dezső Septet

Trio á la Kodály

Trio á la Kodály, egy jazztrió tiszteletadása a Mesternek
Galéria
2009 05 16 Jazz7 a Muzsikus Kávéházban
2009 11 23 Oláh Dezső Septet a törökbálinti stúdióban
Muzsikus Portál

Fábián Juli

Fábián Juli

A magyar jazz legjobb énekesei közül is kitűnik különleges énektechnikájával, egyedi improvizációival. Kiváló muzsikusokkal alakított együttesének - a Fábián Juli Jazz Riffnek - fellépései minden fesztiválon és rendezvényen kiemelkedő eseménynek számítanak.

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.