Zenész
Elek István
Elek István
A zenészről
1955. július 17-én született Budapesten. 1976-ban szerzett klarinét tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1977 és 1980 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazztanszakán Siliga Miklós tanítványa volt. Ezután tengerjáró hajók zenekaraihoz szerződött. 1984-től Nesztor Iván dobos Ton and Play Quartet-jében játszott. Ezután ismét külföld következett, Gallyas László trombitás együttesével amerikai hajókon szerepelt. 1990-ben a szaxofonos Muck Ferenc hívására jött haza az akkor alakult Besenyő Brass Band-be, amellyel fesztiválokon léptek fel, továbbá TV- és rádiófelvételek készültek velük. 1991-ben az Ausztráliából hazalátogató basszusgitáros-énekes Orszáczky Jackie kísérő zenekarának volt tagja. 1993 óta folyamatosan szerepel a dobos Szendőfi Péter Fusio nevű jazz-rock formációjában. 1994-től 2005-ig volt tagja az 1994-ben eMeRTon-díjat kapott Tea együttesnek. Az 1990-es évek második felében játszott Földvári Gergely, Zsemlye Sándor és Tisza Bea együtteseiben is. Pop-rock felvételei jelentek meg Charlie-val, Cserháti Zsuzsával, Zsédával és Szentpéteri Csillával. 2001 novemberében lett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének szaxofontanára. Régóta érdekli a kortárs zene is, szerepelt Eötvös Péter operájának premierjén a Millenáris Theátrumban, és kamaradarabjainak bemutatóján Cannes-ban, a MIDEM-en. 2005-ben csatlakozott az énekesnő Lakatos Ágnes vezette East Side Jazz Company-hez. 2005 októbere óta a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetője.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Budapest Jazz Ochestra

A Budapest Jazz Ochestra 1998-ban alakult Magyarország egyetlen professzionális big band-jeként, és a tradicionális big band felállást követi: 5 szaxofon (2 tenor szaxofon, 2 alto szaxofon, 1 bariton szaxofon), 4 posan (3 harsona, 1 basszus harsona), 4 trombita, valamint a zongorából, bőgőből, gitárból és dobból álló ritmusszekció. A Budapest Jazz Orhestra elsődleges céljai közt szerepel az, hogy muzsikusai elsajátítsák azt a fajta sokszínű játékmódot, amit a műfaj sokrétűsége megkövetel annak művelőitől. Mindezek mellett a legfontosabb feladatuknak tartják a jazz eljuttatását a műfaj iránt fogékony közönséghez, megmutatva számukra, hogy milyen is ez a muzsika, hogy honnan hová fejlődött az évtizedek alatt, megismertetni velük mind azokat az előadókat, akik mérföldkövei voltak ennek a zenének.
Galéria
2009 11 05 BJO a BJC-ben
Muzsikus Portál

Szirtes Edina

Szirtes Edina

Szirtes Edina "Mókus" hegedűművész, énekes, zeneszerző. Saját zenekaraival - köztük a Fabula Rasa és az FSCO - folyamatosan koncertezik Magyarországon és Európában egyaránt.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.