Zenész
Doór Róbert
Doór Róbert
A zenészről
Doór Róbert nagybőgős :
"A Körös-parti felhőtlen gyermekévek után Pécsett középiskolában klasszikus nagybőgőt tanultam, és különböző zenekarokban basszusgitároztam. A nyolcvanas évek elején egy hosszabb Erdélyben töltött idő után a magyar népzene meghatározóvá vált életemben. Megadatott, hogy találkozhattam rengeteg kiváló falusi muzsikussal, hangfelvételt készítettem róluk, tanultam tőlük, együtt muzsikáltam velük szűkebb pátriájukban, de Európában vagy Észak-Amerikában is (pl. Fodor Sándor „Neti”, Laka „Kicsi” Aladár, Csiszár Aladár, Potta Géza). Volt szerencsém a hazai népzenei élet szinte minden jeles képviselőjével együtt zenélni. 1985-től 1990-ig a Magyar Állami Népi Együttesben, utána az Ökrös zenekarban bőgőztem, közben számos alkalmi formáció kerekedett a magunk, és remélem, mások örömére is. 2004-től ismét részt veszek a MÁNE munkájában.

1986. Népművészet Ifjú Mestere
2000. Pro Cultura Hungarica (ÖKRÖS zenekar) "
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Pál István Szalonna és bandája

Pál István Szalonna és bandája a Muzsikus Világban.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint gitáros, aki saját triója mellett a Transform Quintet tagja, rendszeresen fellép Gereben Zitával, Harcsa Veronikával és még sok kiváló muzsikussal.

Fellépései

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs gyönyörű kávéháza, ahol a különleges atmoszférát teremtő környezetben egyedi hangulatú koncerteken ismerhetjük meg a magyar zenészek legjobbjait.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.