Zenész
Csonka Gábor
Csonka Gábor
A zenészről
1972-ben született Salgótarjánban.Zenész családból származik.5 éves korában kezdett hegedűlni Budapesten.Első hegedűtanára Banyák Nándor volt.Majd Kispesten folytatta tanulmányait Szatmári Lászlónál.1986-ban felvételt nyert a Zeneakadémia Előkészítő Tagozatára ahol a Kiemelt Tehetségek Osztályában Szenthelyi Miklós tanítványa volt.Felsőfokú tanulmányait ugyanitt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta olyan kíváló tanárok irányítása alatt mint Devich Sándor,Hargitai Géza és Német Géza,(a Bartók vonósnégyes volt illetve mostani tagjai),és Szenthelyi Miklós Kossuth díjas hegedűművész.1996-ban kapott Művészi diplomát,a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 1990-ben Szenthelyi Miklós,a "Tanár úr" meghívta játszani a Magyar Virtuózok Kamarazenekarba,amelynek azóta is tagja.Olyan híres zenészekkel játszott együtt mint Berkes Kálmán,Drahos Béla,Jandó Jenő,Jean-Pierre Rampal,Kocsis Zoltán,Nagy Ervin,Győriványi Ráth György,Vásáry Tamás.1995-ben találkoztak Hargitai Géza István Fagottművésszel,egy koncert kapcsán,amelyen először játszottak együtt..azóta a Corelli-trió tagja.Itthon és külföldön is számos koncerten és fesztiválon szerepelnek.Repertoárjuk a Barokktól a kortárs zenéig terjed.A Sturcz-quartett tiszteletbeli tagja.olyan híres muzsikusokkal játszott együtt mint Al Di Meola-akivel egy közös dvd is készült,Bill Evans,Chris Thompson,Ian Anderson,Ibrahim Ferrer és a Buena Vista Social Club,Tina Harrods és az Orszáczky Jackie Band.2005-ben találkoztak Nagy Jánossal,aki meghívta játszani a FreeStyle Chamber Orchestra-ba.A fringe fesztivál I díja és 2 cd fémjelzi a zenekar nívóját.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Free Style Chamber Orchestra

Free Style Chamber Orchestra. A Nagy János és Pálhegyi Máté által létrehozott zenekar 15 tagjának közös célja a határok és klisék nélküli muzsikálás, amely az előadók különböző zenei hátteréből és a minket körülvevő világ kulturális sokféleségéből fakad.
Galéria
2009 08 14 FSCO a Pannonhalmi Jazzteraszon
Muzsikus Portál

Fritz Joe

Fritz Joe

Fritz Joe klarinétos, a magyar swing egyik legkiválóbb szólistája. Tradícionális, mégis egyedi ízű, virtuóz játékát a Fritz Joe Quintet, a Fritz-Marosi Quartet és még számos formáció frontembereként élvezhetjük.

Fellépései

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház. Õrmezõ tízemeletes házai között 2004-2012 között működött a Semmelweis Tibor és Péter Héderi Andrea által létrehozott csodálatos ékszerdoboz, ami - Pick Róbert koncertszervezésében - a muzsikusok háza lett pár év alatt.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.