Zenész
Csepregi Gyula
Csepregi Gyula
A zenészről
Csepregi Gyula Szaxofonművész (1958)
1980-ban került az akkori Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola tanszakára

Egy évvel később már az akkor Magyarország leghíresebb dobosának tartott Kovács Gyula zenekarában tűnik fel szólistaként.

1982-től kezdve az élvonalbeli jazz muzsikusok szinte mindegyikével folyamatosan koncertezik. Szívesen hívja őt zenekarába Kőszegi Imre, Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Pege Aladár ,hogy csak néhány nevet említsünk. Ekkortájt figyel fel rá a pop világa is: hamar felkapják és szólistaként olyan hazai pop nagyságok mellett játszik mint Presser Gábor, a Bikini zenekar, Szűcs Judith, vagy Komár László. Szinte nincs olyan hazai pop előadó aki ne hívta volna lemezére szólistának. Gyakran feltűnik Cserháti Zsuzsa, Zoltán Erika, Gergely Róbert, Balázs Fecó, Hobo, Tátrai Tibor, Demjén Ferenc és még megannyi sztár lemezén. Ennek köszönhetően több mint félezer hazai könnyűzenei kiadványon találkozhatunk nevével.

1982 és 1984 között már állandó tagja Pege Aladár együttesének, mellyel bejárja szinte egész Európát.

1984-ben Vasvári Pállal Szakcsi Lakatos Bélával és Jávori Vilmossal megalapítja talán minden idők egyik legsikeresebb magyar jazz zenekarát a Magyar Jazz Quartet-et.  Lemezük, amely New Age címen jelent meg talán a legnagyobb példányszámban elkelt magyar jazz lemez volt.  Csepregi Gyula ekkor kapja meg első eMeRTon díját.

1988-tól tagja a Magyar Rádió tánczenekarának a Stúdió 11-nek.

Egy évvel később Vasvári Pállal létrehozza az In Line nevű formációt, melyet nem sokkal később a közönség már a legsikeresebb hazai jazzformációnak tart.

Ekkor jelenik meg első szólóalbuma In Line címmel. (1990)

Az In Line zenekar több mint 15 albumot készített, s ezek külföldön még sikeresebbnek bizonyultak mint itthon.

1997 óta tagja egy nemzetközi "All Stars" zenekarnak, ahol világhírű partnerei Mike SternDave Samuels vibrafonos (Spyro Gyra), Russel Fernante zongorista (a többszörös Grammy díjas Yellow Jackets zenekarból gitáros, ), valamint a legendás Weather Report dobosa Alex Acuna.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt tanáraként, közel húsz éves tanári működésének következtében a ma hallható, s szintén hírnevet szerzett fiatalabb szaxofonos nemzedék  számos jeles képviselője az ő tanítványaként kezdte pályáját.

Emellett a Magyar Rádió volt tánczenekarának, a jelenleg önállóan működő Stúdió 11 zenekarnak is szólistája szintén több,mint húsz éve, ill. néhány éve már művészeti vezetője is.

Az ötszörös Emerton díjas, kétszeres Nívódíjas művész többször részesült nemzetközi elismerésben is, úgymint a Hágai Fesztivál különdíja vagy a Finn Rádió Nívó díja, illetve a Norvégiában megrendezett EBU Fesztivál "Kiemelkedő szólista" díja. Évekig volt tagja egy nemzetközi "All Stars" zenekarnak, amelyben világhírű partnerei a neves Mike Stern gitáros, a híres Spyro Gyra zenekarból ismert Dave Samuels vibrafonos, a többszörös Grammy-díjas Yellow Jackets zenekar alapítója, Russel Ferrante zongorista és a legendás Weather Report együttes dobosa, Alex Acuna voltak. Twin Lines Project néven adtak koncerteket világszerte.


Díjak:

A Magyar Rádió alapította eMeRTon díj:
1986: Az év jazz zenekara (Magyar Jazz Quartett)
1995: Életműdíj (Stúdió 11 zenekar)
1996: Az év hangszeres szólistája
1997: Az év jazz együttese
1998: Az év felfedezettje (Hungarian World Music Orchestra)
1998: Magyar Rádió Nívódíj
2000: Magyar Rádió Nívódíj

2009:Szabó Gábor díj

Nemzetközi elismerések:
Különdíj (Hágai Fesztivál)
Nívódíj (Finn Rádió)
A kiemelkedő szólista díja (Norvég EBU fesztivál)
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Classmates

Classmates, a Csepregi Gyula, Bori Viktor, Lattmann Béla, és Demeter László alkotta zenekar nevéhez híven, egykori osztálytársakból alakult.

Csepregi Gyula - Rátonyi Róbert Duó

Csepregi Gyula - Rátonyi Róbert Duó

Full Playback

Full Playback

Perczel-Kováts Orsolya és az Esze Jenő Band

Perczel-Kováts Orsolya és az Esze Jenő Band

Spring Island

Spring Island
Galéria
2007 07 10 Horváth Gyula és barátai a Muzsikus Kávéházban
2009 03 27 Spring Island a Cserepesházban
Muzsikus Portál

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint gitáros, aki saját triója mellett a Transform Quintet tagja, rendszeresen fellép Gereben Zitával, Harcsa Veronikával és még sok kiváló muzsikussal.

Fellépései

Nyitott Műhely

Nyitott Műhely

Nyitott Műhely, a Déli Pályaudvar szomszédságában található koncerthely, kiállítási tér, irodalmi estek helyszíne, ahol a kultúra legkülönbözõbb területein alkotó emberek bukkantak fel, hogy újabb és újabb színekkel gazdagítsák az ittlétet.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.