Zenész
Clemente Gábor
Clemente Gábor
A zenészről

1978-ban születtem Budapesten. A zene iránt már egész fiatal korom óta nagy érdeklődést mutatok. Kezdetben billentyűs hangszeren tanultam, majd ezen is játszottam első zenekaraimban. 1995 óta zenélek és koncertezem aktívan. A fellépéseken kívül a zenekari próbák is ez idő óta határozzák meg alapvetően életemet és mindennapjaimat.

Együtteseimben sok évig komponistaként is közreműködtem. 1998 táján fordult érdeklődésem egyre inkább az ütőhangszerek és a különböző népek (délszláv, görög, közel-keleti) zenéi felé. Ebben a változásban meghatározó szerepe volt egy Faludy-estnek, ahova ütőhangszeres közreműködőként hívtak meg. Az első próbák, a zene és a vers kapcsolata, az általuk létrehozott atmoszféra egy teljesen új világot nyitott meg számomra akkor. Nem is beszélve az előadások különleges hangulatáról. Azóta alapvetően fontosnak tartom saját ütőhangszeres játékomban a zenére (és adott esetben a szövegre) való fokozott érzékenységet.

Igyekszem a ritmusokat és a különböző hangzásokat úgy beleolvasztani a zenébe, hogy azok szerves részét képezzék annak, s ne kizárólag ritmusalapnak számítsanak. Próbálok más, nemcsak ritmus-szemszögből közelíteni a muzsika felé.
Az évek során számos zenekarban és formációban zenéltem, sokszor beugró helyettesként.

Zenekaraim: Hetedhét, Túlpart, Club Era, Escargoz, Szűkített Kvartett, Kalahári, TotalKarma, Tibeti Együttérzők.
Mindezek mellett fellépek irodalmi esteken, dobolok táncházakban és egy táncegyüttes kísérőzenekarában, játszom egy Latin Samba Show-ban, valamint alkalmi felkéréseknek teszek eleget.

Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Heted7

A 2005-ben alakult Hetedhét zenekar a tiszta népzenéből merítve, picit a világzene felé mozdulva mutatja be különböző népek dallamait a magyartól a románon át a bolgárig, a zenei körítés azonban távolabbi tájakat is megidéz.

Túlpart

Túlpart, a 2003-ban alakult zenekar előadásában a zene és vers találkozása különös művészi lehetőségeket teremt.
Galéria
2009 11 01 Túlpart a Gödörben
Muzsikus Portál

Tóth Viktor

Tóth Viktor

Tóth Viktor szaxofonos, a Tóth Viktor Tercett vezetője, a Berki Tamás Band tagja

Fellépései

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.