Zenész
Clemente Gábor
Clemente Gábor
A zenészről

1978-ban születtem Budapesten. A zene iránt már egész fiatal korom óta nagy érdeklődést mutatok. Kezdetben billentyűs hangszeren tanultam, majd ezen is játszottam első zenekaraimban. 1995 óta zenélek és koncertezem aktívan. A fellépéseken kívül a zenekari próbák is ez idő óta határozzák meg alapvetően életemet és mindennapjaimat.

Együtteseimben sok évig komponistaként is közreműködtem. 1998 táján fordult érdeklődésem egyre inkább az ütőhangszerek és a különböző népek (délszláv, görög, közel-keleti) zenéi felé. Ebben a változásban meghatározó szerepe volt egy Faludy-estnek, ahova ütőhangszeres közreműködőként hívtak meg. Az első próbák, a zene és a vers kapcsolata, az általuk létrehozott atmoszféra egy teljesen új világot nyitott meg számomra akkor. Nem is beszélve az előadások különleges hangulatáról. Azóta alapvetően fontosnak tartom saját ütőhangszeres játékomban a zenére (és adott esetben a szövegre) való fokozott érzékenységet.

Igyekszem a ritmusokat és a különböző hangzásokat úgy beleolvasztani a zenébe, hogy azok szerves részét képezzék annak, s ne kizárólag ritmusalapnak számítsanak. Próbálok más, nemcsak ritmus-szemszögből közelíteni a muzsika felé.
Az évek során számos zenekarban és formációban zenéltem, sokszor beugró helyettesként.

Zenekaraim: Hetedhét, Túlpart, Club Era, Escargoz, Szűkített Kvartett, Kalahári, TotalKarma, Tibeti Együttérzők.
Mindezek mellett fellépek irodalmi esteken, dobolok táncházakban és egy táncegyüttes kísérőzenekarában, játszom egy Latin Samba Show-ban, valamint alkalmi felkéréseknek teszek eleget.

Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Heted7

A 2005-ben alakult Hetedhét zenekar a tiszta népzenéből merítve, picit a világzene felé mozdulva mutatja be különböző népek dallamait a magyartól a románon át a bolgárig, a zenei körítés azonban távolabbi tájakat is megidéz.

Túlpart

Túlpart, a 2003-ban alakult zenekar előadásában a zene és vers találkozása különös művészi lehetőségeket teremt.
Galéria
2009 11 01 Túlpart a Gödörben
Muzsikus Portál

Fodo

Fodo

Fodo - ifj. Födö Sándor - sokoldalú muzsikus, a Fábián Juli Jazz Riff, a Juhász Gábor Quintet, az Azuma Clan és még számtalan formáció tagja

Fellépései

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs

Adler Kávéház - Budaörs gyönyörű kávéháza, ahol a különleges atmoszférát teremtő környezetben egyedi hangulatú koncerteken ismerhetjük meg a magyar zenészek legjobbjait.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.