Formáció
Budapest Bossanova Quintet
Budapest Bossanova Quintet
A formációról
A Budapest Bossanova Quintet célja a világzeneként Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, és hazai népszerűsítése.

A bossanovának, ennek a Rióból származó brazil romantikus slágerzenének az eredete az 1950-es évek évek elejéig nyúlik vissza, amikor is neves brazil zenészek, mint például Joao Gilberto, vagy Antonio Carlos Jobim, megismerkedtek az Egyesült Államok nyugati partján akkoriban divatossá váló cool jazz irányzattal.
Eleinte még csak hallgatták e zenéket, ám az évtized második felére már átvettek belőle elemeket és ezeket ötvözni kezdték a hagyományos brazil szamba ritmusvilágával. A jazz hatása megjelent az akkord-menetekben, a dallamvilágban, valamint a kristálytiszta, lágy, jól artikulált énekben, de megváltozott a számok tematikája is, amely központjában immár egyre inkább az érzelem állt.
Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
Muzsikus Portál

Fodo

Fodo

Fodo - ifj. Födö Sándor - sokoldalú muzsikus, a Fábián Juli Jazz Riff, a Juhász Gábor Quintet, az Azuma Clan és még számtalan formáció tagja

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.