Zenész
Borlai Gergő
Borlai Gergő
A zenészről

1978. május 27-én születtem Budapesten, Magyarországon. 3 éves koromban kezdtem el dobolni Harvey Mason és Joe Morello hatására, akiket Herbie Hancock és Dave Brubeck lemezein hallottam. Szerencsére édesapám hobbizenekarának a dobfelszerelése a rendelkezésemre állt, így önszántamból az első dolog, amit meg akartam valósítani az Hancock Chameleon-ja és Brubeck Take Five-ja volt. 6 éves koromban ezzel a két dallal vettek fel egy zeneiskolába az ország egyik legjobb dobtanárához, Nesztor Ivánhoz. Nála 12 éves koromig tanultam, majd leginkább autodidakta önképzésbe csaptam át. Még 12 éves koromban kezdtem el zenélni a hazai zenei élet élvonalában, amely örömömre a mai napig töretlen. 2007-ig több, mint 100 CD-n hallható játékom. Eddigi életem során együtt doboltam Tommy Campbell-el, Steve Smith-el, Trilok Gurtu-val és Akira Jimbo-val különböző dobos fesztiválokon, illetve koncerteken. Volt szerencsém együtt muzsikálni Bob Mintzer-rel, Hiram Bullock-kal, L. Shankar-ral, Vernon Reid-del és Iain Ballamy-val. Kétszer választottak az év dobosának és két életműdíjjal is megtiszteltek. Két aranylemezemet produceri tevékenységeim miatt kaptam. 2001-ben az Arany Dobverő díjat, illetve 2004-ben az Artisjus „előadóművészi jutalom a kortárs magyar zeneművek bemutatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenységért" díjat vehettem át. 

Eddig két szóló lemezem jelent meg. Az elsőt 17 éves koromban írtam, amit 1998-ban a BMG adott ki „17” címmel. A második lemez 2004-ben jelent meg Sausage címmel a Tom Tom Records gondozásában.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

K.L.B. Trió

K.L.B. Trió - fantasztikus együttjáték, a fizika határait súroló technikai megoldások, megalkuvásoktól mentes dinamikai és harmóniai megoldások teremtenek egyedi mufajt a színpadon.

Kishúg

A Kishúg a 2010-es esztendő egyik legizgalmasabb hazai produkciójának ígérkezik Szalóki Ági és Borlai Gergő elektroakusztikus projektje magyar, cigány és török dallamokkal, kortárs magyar költők verseivel.

László Attila Quintet

László Attila Quintet
Galéria
2008 06 06 László Attila Quartet a Szent Borbála Jazzklubjában
Muzsikus Portál

Sárik Péter

Sárik Péter

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája, Fábián Juli Jazz Riff, a Sárik Péter Trió és még sok más formáció tagja.

Fellépései

Budapest Jazz Club

Budapest Jazz Club

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.