Formáció
Blues Fathers
Blues Fathers
A formációról

A Blues Fathers igaz története

Kedves barátaink, ellenségeink, és véletlenül erre szörföző zeneőrültek!

Hol volt, hol nem volt, hol, meg gondolni se mertem volna, hogy egyszer lesz, és most van!

 

2oo4-ben, egy-két életút-kereszteződésbeni karambolból felocsúdva éreztem, itt az ideje, hogy a zene passzív, befelé forduló hallgatójából aktív extrovertált előállítójává váljak.

A hajlam régi keletű. Az elnyomott gyermeki vágy legutóbb 1972-ben kapott egy halovány esélyt, amikor egy szobaközösség átmenetileg elméleti zenekarrá változott. Mi már akkor Anplagd voltunk. Egy öreg dobozgitár, néhány fiatalabb papírdoboz, és nagymennyiségű vágy a harmóniára. Néhány feledhetetlen dallam, és becses emlék maradt csupán ebből az aranykorból.

Harminc év kitérő következett más jellegű harmóniák keresésének útvesztőjében. Aztán gondolt egyet az emberkísérleti alany, és kimászott a labirintus tetején.

 

Szabad vagyok, s ez halálos betegség.

Tudtam, csak a zene segít.

Ezen az elméleti platformon összetalálkoztam egy hasonló tünetekkel bajlódó egykori társammal, Arcsival, akivel 1972-ben együtt próbálkoztunk megváltani az általunk belátható világot.

Mátéval, virtuóz ifjú basszerünkkel, a fiam egykori osztálytársával, az ő, szomszéd lány iránti vonzalma és a stúdiónk gyenge hangszigetelése hozott-, s a hasonló ízlésvilág hegesztett össze minket.

Laci, fáradhatatlan dobosunk a Máté zenei és zenekari kalandozásainak kapcsolata és eredménye, munkatársunk, erős bástyánk a blúzért folytatott küzdelemben.

 

Blues Fathers. Erős összetartó szövetség. Ezek vagyunk mi. Apák, akik szeretik a bluzt. A hangulatot, a - van még remény - érzését, a kiút megtalálásában való hit borzongató érzését, s az ehhez illő zenét.

Eddig csak hallgattuk a mestereket. Ők képviseltek minket dalaikkal, szólóikkal. Most mi (is) jövünk. Nagy kedvvel és szeretettel játszuk a nagyok számait úgy, ahogy mindig is hallottuk: a saját szeretetünk szűrőjén át. Hiszen azokat a számokat helyettünk írták, és játszották. Ma, kicsit meghatottan, kellő mértékben szerényen, de magunk alkotjuk, és játszuk zenéinket, verseinket. Azt hisszük, vannak, akik pont ezekre a szavakra és ezekre a dallamokra várnak. Akik helyett most mi mondjuk ki, ordítjuk el azokat a mondatokat, amelyeket egyedül nem akarnak, nem mernek. Reméljük, mindannyiunk örömére még időben összetalálkozunk.

Nincs sok időnk. Ne várjatok! Gyertek el a koncertjeinkre, olvassátok a honlapunkat, és írjatok, ha úgy érzitek!

 

Éljen a zene, és mi éljünk vele!

 

Karászi bluzfater József

Következő Fellépések
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Tagok
Galériák
2008 11 15 Blues Fathers a Muzsikus Kávéházban
Muzsikus Portál

Hajdu Klára

Hajdu Klára

Hajdu Klára énekesnő, a Balázs Elemér Group tagja, aki Fenyvesi Mártonnal duóban is csodálatos koncerteket ad.

Fellépései

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.