Zenész
Birta Miklós
Birta Miklós
A zenészről
"Birta Miki vagyok jazz-gitár előadóművész, tanár. Sokat szerzek zenét mindenféle műfajban (bár a szakma jazzistaként ismer sajnos :D), és nagyon szeretek hangszerelni is. A Kodolányi Főiskola Jazztanszakán oktatok gitárt, jazz-elméletet, hallásfejlesztést.
1970. március 16-án születtem Budapesten.
1998-ban jelent meg első önálló lemezem, a Next Generation Szendőfi Péter-dob és Mits Gergő-basszusgitáros barátaimmal.
2001-2007 között a Székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskolában tanítottam.

2004-ben jelent meg második lemezem Kleinheincz Gábor kiadójának gondozásában a Hey Kids! ahol a trió Szabó Dániellel quartetre bővült. Ez már emészthetőbb zene az elsőhöz képest, már ami a hangszerelését illeti. Érthetőbbek a formák benne.
2004 sok mást is adott. Angliában a Fender által az európai unióban megrendezett 50 éves a Fender Stratocaster gitárversenyen sokezer jelenkező közül bekerültem a legjobb 6-ba, keleteurópából egyedül. Majd meghívást kaptam Lengyelországba a Walkaway Band-be ahol Bill Evans (sax) Oldalán egy lemezt vettünk fel ami egy év múlva Zariba címmel elent meg, és egy remek koncertet is adtunk Varsó óvárosának főterén 4 ezer embernek. A WalkAway Band Lengyelország egyik legnépszerűbb fúziós jazzrock együttese, akinek vezetője és mozgató rugója Krzysztof Zawadzki 2004 óta napjainkig egy évben több alkalommal hoszabb rövidebb időkre velük turnézom. 

2005-ben Eric Marienthal-al csináltunk egy 11 állomásos turnét ami felejthetetlen élmény volt. Itt Szabó Dániel zongorista barátom és kollégám is velünk tartott. A zenekar tagjai voltak: K. Zawadzki-dob, E. Marienthal-sax, Szabó Dani-zongora, Steve Logan-basszusgitár, és Bernard Maseli-midikat (a vibrafon midi változata).
 Ugyanebben az évben Szendőfi Péter projectjében játszottam 2 szerzeményt, egyik kedvenc basszusgitárosommal Gary Willisszel.
 2006-ban a Kaszás Péter zenekarában a Nalandában együtt játszhattam a fantasztikus Mike Mainierivel.

Vasvári Pál 1996-97 táján hívott el az akkor alakuló új zenekarába az Unga-Bungába amellyel remek Maceo Parker nótákat nyomtunk. Akkor még egyikünk sem sejtette hogy ilyen hosszú gyümölcsöző kapcsolat alakul majd ki.
 2008-ban Jorge Bazerraval muzsikálhattam együtt aki a Zawinul Syndicate zenekar utlosó 3 évében volt percussionos.

Még 2004-ben alakulr K. Zawadzkival és Steve Logannel az R'n'B Bop Trio. Sok szép koncertünk volt az elmúlt években, de sajnos 2007 januárjában Steve örökre itthagyott minket. Eztuán 2007 nyarán a trio Jeff Andrews-al adott egy rövid turnét itthon és Lengyelországban.

2008-ban Nyíregyházán Szentpáli Roland zenekarával immáron basszusgitáron is játszhattam együtt a kiváló muzsikus James Morrisonnal
Külföldön felléptem New Yorkban , Floridában, Németországban , Lengyelországban , Angliában , Lettországban , Szlovákiában , Romániában , Olaszországban , Ausztriában, Ukrajnában.

2009-ben ismét stúdióba vonulhattam új zenekarommal a Friendsel ahol 3 nap alatt fel is vettük a lemezt. Ez a lemez szerintem letisztultabb a előzőeknél, és az új hangszerelés és az új tagok, új inspirációt adtak a zenének. Ezenkívül bemutatkozom mint basszusgitáros is. A zenekar tagjai: Zana Zoli-sax., Ewi, Banai Szilárd-dob, Kolta Gergő-basszusgitár, és jómagam gitárokon és basszeron szintén.

A teljesség igénye nélkül megpróbálom felsorolni akikkel együtt játszhattam, vagy lemezfelvételen, vagy koncerten, vagy mindkettőn és az előzőkből kimaradtak: Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, Csepregi Gyula, Zsömi, Németh Gábor, 9:30 zenekar, Szappanos Gyuri, Fekete Kovács Kornél, Nagy János, Borlai Gergő, Egri Jancsi, Baló Pisti, Vázsonyi János, Palya Bea, Tiba Sanyi, Martonosi Gyuri, Muck Feri, Pély Barna, Másik János, Frankie Látó, Horváth Balázs, Tisza Bea, Kádek Heni, Free Style Chamber Orchestra, Pflum Orsi, Bori Viktor, Tóth Vera, Charlie, Demjén Ferenc, Pa-dö-dö, Hevesi Tamás, Kolta Gergő, Romhányi Áron, Frey Gyuri, Dörnyei Gábor, Angus (Bangus) Thomas, White Chocolates, Bergendi István, Ifj. Bergendi István, Ifj. Tornóczky Feri, Nárai Erika, Pocsai Kriszti, Behumi Dóri, Wolf Kati, Feke Pál, Herczku Ági, Micheller Mirtill, Berdisz Tomi, Karácsony János, Tátrai Tibor, Solti János, Somló Tamás, Kormos Janó, Erdélyi Peti, Sárik Peti, Kőszegi Imre, Levi-T, Skeki, Zsári Tamás, Mohai Tamás, Glaser Peti, Cseke Gábor, Cselik Gábor, Csejtei Tamás, Csejtei Álos, Hárs Viktor, Hirlemann Berci, Schrek Feri, Hangya Nagy Józsi, Jelinek Emil, Zana Zoli, Bubi, Tobzi, Pálhegyi Máté, Binder Károly.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Birta & The Friends

Birta & The Friends, Birta Miki új zenekara
Galéria
2009 05 21 Tisza Bea és Birta Miki az Új Művész Étteremben
2011 09 29 Király Martina és Birta Miki a Muzsikus Kávéházban
Muzsikus Portál

Fábián Juli

Fábián Juli

A magyar jazz legjobb énekesei közül is kitűnik különleges énektechnikájával, egyedi improvizációival. Kiváló muzsikusokkal alakított együttesének - a Fábián Juli Jazz Riffnek - fellépései minden fesztiválon és rendezvényen kiemelkedő eseménynek számítanak.

Fellépései

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem - Esztergom

Padlizsán Étterem az esztergomi vár lábánál, a vízivárosi templommal szemben várja a világ konyháinak specialitásaival vendégeit. Már lassan két éve, hogy havonta egyszer a minõségi élõzenét is kínálja a "desszertek" között a Padlizsán Étterem.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.