Zenész
Bényei Tamás
Bényei Tamás
A zenészről
 Bényei Tamás trombitás,bendzsós,énekes 1964. november 5-én született Budapesten. Siómaroson, Balatonszabadi-falun és Siófokon töltötte gyermekkorát. Már ebben az időszakban megérintette a 30-as évek zenéjének varázsa. Kilencéves korában kezdett trombitálni a siófoki zeneiskolában, ahol - bendzsósként - fellépett az Apáti János által vezetett dixieland zenekarral.
1979-ben, tizennégy éves korában Budapestre került a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába, a trombitálást egy időre abbahagyta. 1985-ben Szapudi Istvánnal alakított gitárduót, és egyedüli nem jazz-konzervatorista zenekarként bejutottak a Magyar Rádió Jazz Versenyére. Érettségi után egy évet műszaki rajzolóként dolgozott, majd húsz évesen felvették a Képzőművészeti Főiskolára, ami az akkori rend szerint egy év sorkatonai szolgálatot eredményezett. Itt Jazztramps néven öttagú dixieland band-et alapított, amivel Budapesten kívül Bécsben, Párizsban és Cannes-ban is fellépett. 1988-ban a zenakar a Hot Jazz Band nevet kapta, felállása lassan állandósult. A főiskola negyedik évében felvételizett a jazz-tanszakra is, ahol (fél évre) Tomsits Rudolf növendéke lett.
1989-ben diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán grafikusként, posztgraduális tanulmányait 1991-ben fejezte be. A Hot Jazz Band 1994-ben meghívást kapott Le Havre-ba, a Nemzetközi Louis Armstrong Jazz Versenyre, amit nagy meglepetésre meg is nyertek. Ezután számos versenydiadal következett, melyek közül az 1995-ös St. Raphaelben elért első helyre a legbüszkébbek, itt 53 európai és egy ausztrál zenekar közül kerültek ki nyertesként.
1996-ban Hungarian All Stars egy alkalmi formációt hozott létre (tagjai: Molnár Gyula - klarinét, Bényei Tamás - trombita, Nagy Iván (Benkó DB) - harsona, Apáti János - zongora, Juhász Zoltán - bőgő és Papa Fleigh - dob). Egy rádiós felvételen és két koncerten szerepeltek.
Szólistaként részt vett 1996-ban a Magyar-Amerikai Opera Gálán, ahol a Porgy és Bess-ben bendzsózott a Magyar Állami Operaház zenekarában. A Magyar Rádió Szimfonikusaival három ízben szerepelt különböző gálákon.
1998-ban a St Address-beli versenyen elnyerte a legjobb szólistának járó díjat, 2002-ben pedig - énekesként - eMeRTon díjat kapott. Közreműködött a a Muddy Shoes, a Molnár Dixieland, Spodee O Dee, Paid Holiday, Nagy Szabolcs és Gerendás Péter lemezein.
Következő Fellépései
Az adatbázis nem tartalmaz fellépést.
Formációi

Hot Jazz Band

Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, repertoárjában elsősorban a '20-as, '30-as, '40-es évek, a korai jazz, a swing és a dixieland revival kel életre.
Galéria
Az adatbázis nem tartalmaz kapcsolódó galériát.
Muzsikus Portál

Simkó-Várnagy Mihály

Simkó-Várnagy Mihály

Simkó-Várnagy Mihály csellóművész nevéhez a klasszikus zenétől (Dohmányi zenekar) a latin muzsikán keresztül (Nossa) a kortárs zenéig (Fugato) minden műfajban magas színvonalú produkciók fűződnek.

Fellépései

Gödör Klub

Gödör Klub

Gödör Klub, koncerthelyszín és találkozóhely a főváros szívében, rendszeres programmal, zenei sokszínűséggel, kiállításokkal és egyéb kulturális eseményekkel.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.