2013.04.05 - 20:00
Rozsnyói Péter Trio a BJC-ben.
Rozsnyói Péter Trio a BJC-ben.
Az eseményről
Rozsnyói Péter Trio a BJC-ben.
Rozsnyói Péter Veszprémben született 1980-ban. 1999-tõl a veszprémi Dohnányi Ernő Zenemûvészeti Szakközépiskola klasszikus zongora szakára járt, 2004-ben Oláh Kálmán növendékeként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakán. 2003-ban egy budapesti mesterkurzus alkalmával figyelt fel rá a londoni jazz-nagyság, Julian Joseph, aki elismerése jeléül 2004-ben személyesen mutatta be Rozsnyóit egy londoni koncerten. 2006-ban, és 2007-ben Magyarországot képviseli a Montreux-i nemzetközi jazz-zongora versenyen. A hazai jazz élet számos vezető egyéniségével játszott már, 2003 óta több rádió- és tv-felvételt készített, rendszeresen koncertezik többek között Winand Gáborral és Kõszegi Imrével. Zenei munkássága a jazz mellett Bach műveinek szenvedélyes interpretálására épül. 2007-ben elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső előadóművészi ösztöndíjat. Ugyanebben az évben Veszprém megyei Prima díjjal tüntették ki.
A trióról Rozsnyói Péter saját szavaival: "A trió 2003-ban alakult még iskolás éveim alatt. Mohay Andris dobolt, aki már akkor Szakcsi Lakatos Bélával, Oláh Kálmánnal, a magyar jazz vezető egyéniségeivel játszott, dobolásához és személyéhez a mai napig ragaszkodom. Először barátom, és jazz-tanszakos osztálytársam, Soós Márton bőgőzött, később Szandai Mátyás, akivel a klasszikus kamarazene területén is kipróbáltuk magunkat. Orbán Gyurival szintén tanuló éveim alatt ismerkedtem meg, ő, hasonlóan Andrishoz ugyancsak a legjobbakkal játszott. 2006-ban játszottunk először trióban, akkor éreztem, hogy Velük teljes összhangban vagyok, együtt irányíthatjuk, alakíthatjuk a zenei folyamatot."
 
Tagok: Rozsnyói Péter - zongora, Orbán György - bőgő, Mohay András - dob
Fellépő Formációk

Rozsnyói Péter Trió

Rozsnyói Péter Trió a Muzsikus Világban
Fellépő Zenészek
Helyszín

Budapest Jazz Club

1136 Budapest
Hollán Ernő u. 7.

Új helyen, de a régi tartalommal! A magyar jazz egyik központjaként ismertük meg a BJC-t, amely most a XIII. kerületben talált új otthont!
Muzsikus Portál

Fábián Juli

Fábián Juli

A magyar jazz legjobb énekesei közül is kitűnik különleges énektechnikájával, egyedi improvizációival. Kiváló muzsikusokkal alakított együttesének - a Fábián Juli Jazz Riffnek - fellépései minden fesztiválon és rendezvényen kiemelkedő eseménynek számítanak.

Fellépései

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház

Muzsikus Kávéház. Õrmezõ tízemeletes házai között 2004-2012 között működött a Semmelweis Tibor és Péter Héderi Andrea által létrehozott csodálatos ékszerdoboz, ami - Pick Róbert koncertszervezésében - a muzsikusok háza lett pár év alatt.

Események

Légy mindig naprakész!
Iratkozz fel hírlevelünkre és kapd meg elsőkézből a legfrissebb, legérdekesebb híreinket és koncertajánlóinkat!

E-mail cím:

        

Média
Média
Média
Média
China maximum Hydrocarbon Resin manufacturer.